Current track

Title

Artist

Ισίδωρος Πρίντεζης
Δημοσιογράφος

Όποιο και να ήταν το τελικό αποτέλεσμα, η βραδιά στο Γουέμπλεϊ ανήκε στους Έλληνες παίκτες / Ως εικόνα αγώνα, ως παιχνίδι είναι μία από τις συλλεκτικές εμφανίσεις της Εθνικής

14/10/2024


Ο σπίκερ των αναμετρήσεων Αγγλία – Ελλάδα και Ελλάδα – Ιρλανδία, Ισίδωρος Πρίντεζης μίλησε σήμερα το πρωί (14/10) και στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο για τις περιγραφές δύο τόσο φορτισμένων αγώνων.

 

“Να ξεκινήσω με το που και πως μάθαμε το κακό μαντάτο με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Έχουμε ταξιδέψει την Τετάρτη το πρωί στο Λονδίνο. Στη συνέχεια συνεντεύξεις τύπου και στην προπόνηση της Εθνικής μας.

Το βράδυ φτάνουμε σε ένα εστιατόριο για φαγητό και χαλάρωση μαζί με την ομάδα του ALPHA, τους Νίκο Νταμπίζα που είναι στον σχολιασμό και τον Σπύρο Νάσιο που κάνει το ρεπορτάζ. Εκεί λοιπόν πέφτει το πρώτο τηλέφωνο και μαθαίνουμε το τραγικό μαντάτο. Μουδιάζουμε, σοκαριζομαστε και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Από κει και πέρα άρχισαν οι ενημερώσεις για την τύχη του αγώνα. Βέβαια, εμείς ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αναβληθεί. Γενικώς υπήρξε ένα μεγάλο σοκ για όλους, πόσο μάλιστα για τον οργανισμό της Εθνικής. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, πως να αντιδράσεις

Μουδιάζει η καρδιά, μουδιάζει το μυαλό. Το τελευταίο που σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή ότι παίζεις το επόμενο βράδυ. Την επόμενη και ανήμερα του αγώνα, τεχνικό και ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκονται σε μία κατάσταση διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Μάθαμε ότι έγιναν εκείνες οι κινήσεις για αναβολή του παιχνιδιού (και σωστά έγιναν) όμως δεν υπήρχε να αλλάξει απόφαση η διοργανώτρια και κυρίως γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες.

Ουδείς ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να παίξει. Εκ των υστέρων όμως, δεν τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ; Όλοι θα θυμόμαστε την επική νίκη επί της Εθνικής Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, όμως η απώλεια του Μπάλντοκ θα σκιάζει αυτήν την επιτυχία.

Τρεις μέρες διήρκησε η αποστολή της Εθνικής μας στο Λονδίνο και τις τρεις μέρες το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, κάτι που το είδαμε και χθες το βράδυ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Και στον Εθνικό μας Ύμνο και στον γύρο του θριάμβου με την φανέλα του Μπάλντοκ, που κρατούσαν οι ποδοσφαιριστές, δεν το χάρηκε κανείς.

Είδαμε τους ποδοσφαιριστές και στα δύο γκολ να μην τα πανηγυρίζουν όπως θα ήθελαν και μάλιστα να κλαίνε κιόλας. Όλο αυτό, με τον άδικο χαμό του Μπάλντοκ, έχει σκιάσει όλα τα άλλα. Τα παιδιά δεν είχαν μυαλό στο τέλος και των δύο ματς να ασχοληθούν με την νίκη και τι έγινε στα δύο αυτά 90λεπτα.

Με σοβαρότητα και με σεβασμό διοίκηση και προπονητής κατάφεραν να διαχειριστούν αυτή τη μεγάλη απώλεια και να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές προσηλωμένους στις απαιτήσεις και των δύο παιχνιδιών.

Να επιστρέψω στο Γουέμπλεϊ όπου 5.000 Έλληνες έχουν κερδίσει τη μάχη της κερκίδας, βλέποντας τους παίκτες μας να παίζουν με μία τεράστια ορμή, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, που με υπερένταση (άλλοι χωρίς φαγητό, άλλοι χωρίς ύπνο κλπ) μπαίνουν μέσα και δίνουν τα πάντα για τη νίκη – αφιέρωμα στον Μπάλντοκ.

Όποιο και να ήταν το τελικό αποτέλεσμα, η βραδιά εκείνη ανήκε στους Έλληνες παίκτες. Ως εικόνα αγώνα, ως παιχνίδι είναι μία από τις συλλεκτικές εμφανίσεις της Εθνικής, μία από τις καλύτερες που έχει κάνει στην ιστορία της και φυσικά βγάζω έξω το EURO 2004″.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ισίδωρου Πρίντεζη στον παρακάτω σύνδεσμο…

 


Current track

Title

Artist