Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Η νέα γενιά της Ζακύνθου πρέπει να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και ο Δήμος μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο/ Δύο μεγάλα φορτηγά με απορρίμματα συγκεντρώθηκαν στο λιμανάκι του Αλικανά

14/10/2024


«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού στο λιμανάκι του Αλικανά και το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν δύο μεγάλα φορτηγά με λάστιχα αυτοκινήτων, απορρίμματα, κουτάκια από αναψυκτικά, κλπ.

Η εθελοντική ομάδα «Aegean Rebreath» έκανε καταμέτρηση όλων των αντικειμένων και φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει πρόβλημα. Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας.

Σημειωτέον, ότι δεν πέρασε αρκετός καιρός από τότε που είχε γίνει ξανά καθαρισμός στο συγκεκριμένο σημείο και αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όσων κατοικούμε σε αυτό το νησί, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα εμφανίζεται ξανά και ξανά.

Ο Δήμος Ζακύνθου χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία και να γίνονται σχετικές ενημερώσεις στα σχολεία για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ώστε η επόμενη γενιά να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση.

Για το θέμα του νερού, που με ρωτάτε, έχουμε ζητήσει από τη ΔΕΥΑΖ να δίνει στη δημοσιότητα τις μετρήσεις που κάνει, ώστε να ενημερώνεται επαρκώς ο κόσμος και να ξέρει τι γίνεται. Μέχρι τώρα όμως, τηρείται σιγή ιχθύος…».


Current track

Title

Artist