Current track

Title

Artist

Βασίλης Κόκκαλης
Βουλευτής Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ντρέπομαι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα μας/ Δεν φταίνε οι αγρότες για τα λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν πρέπει να δώσουν πίσω ούτε ένα ευρώ

14/10/2024


«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις 2/10/2024 έχει αποστείλει επιστολές σε χιλιάδες αγρότες, απαιτώντας την κατάθεση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, και μάλιστα έως 29/10/2024, τα οποία προέκυψαν κατόπιν μηχανογραφικών ελέγχων στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2022 στο πλαίσιο χορήγησης άμεσων  ενισχύσεων έτους 2022. Το πρόβλημα αυτό αφορά και τη Ζάκυνθο.

Δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρησιμοποίησε για την πληρωμή του  Ιούλιου του 2023 τη γραμμή δικαιωμάτων έτους 2021 αντί της ορθής έτους 2022, η ενέργεια αυτή οδήγησε σε εσφαλμένη πληρωμή 196.083 δικαιούχων για ποσό αρχικής εκτίμησης 63.035.249,77€, το οποίο μετά από επαναϋπολογισμό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προσδιορίστηκε σε 50.755.440,32 €.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον και για τα οποία σήμερα ζητείται η επιστροφή ως αχρεωστήτως, αφορούν κατά βάση παραγωγούς που τα δικαιώματα τους μειώθηκαν, τόσο το 2022, όσο και τα έτη 2023, 2024 και  η απαίτηση για συμψηφισμό τους με την προκαταβολή του 2024, τους δημιουργεί τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο.

Ο κάθε αγρότης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και αυτό που θέλει είναι να πληρώνεται στην ώρα του.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για το μπάχαλο που επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και πρέπει να καταλάβει ο υπουργός, κ. Τσιάρας, ότι δεν θα δεχθούμε τον συμψηφισμό που αναμένεται να προτείνει με τις φετινές επιδοτήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάμε από το κακό στο χειρότερο και ως Βουλευτής Λαρίσης του συγκεκριμένου κόμματος ντρέπομαι για τα όσα συμβαίνουν με τις διαγραφές και τις κόντρες. Τελευταία μας ελπίδα θεωρώ πως θα είναι το Συνέδριο.

Ένας λογικός άνθρωπος είναι κατά των αποκλεισμών και αυτή είναι η απάντησή μου στο ερώτημά σας για τα όσα έγιναν με τον κ. Κασελάκη. Πρέπει όλοι να έχουν το δικαίωμα στην υποψηφιότητα και από κει και πέρα θα κριθούν από τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας.

Συγχαίρω τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά από τις άψογες διαδικασίες που έγιναν, αλλά και μετά από ένα καλό debate. Μακάρι να καταφέρουμε το ίδιο πράγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ…».


Current track

Title

Artist