Current track

Title

Artist

Θοδωρής Μάργαρης
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΕΕΠ Ζακύνθου

Στη ΝΔ δεν ακολουθούμε τη λογική «Τσοβόλα, δώστα όλα» και δεν θα γυρίσουμε στα «πέτρινα» χρόνια της οικονομίας/ Έκαναν λάθος οι δύο πρώην πρόεδροι που δεν ήρθαν στη γιορτή του κόμματος για τα 50 έτη από την ίδρυσή του

08/10/2024


«Η επέτειος των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, ήταν μια γιορτή που έγινε μέσα σε ευχάριστο, αλλά και συγκινητικό θα έλεγα κλίμα, διότι εκεί ήταν μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που ανήκουν χρόνια στην παράταξή μας.

Δεν περίμενα ότι οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος, κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής, θα απουσίαζαν από την γιορτή της ΝΔ και η προσωπική μου άποψη είναι πως έκαναν λάθος. Πρέπει να εξηγήσουν για ποιους λόγους κράτησαν αυτή την στάση.

Η ΝΔ έχει πρόεδρο και η Ελλάδα πρωθυπουργό με νωπή μάλιστα εντολή. Από κει και πέρα ο κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να θέτει ερωτήματα προς τους Υπουργούς.

Δεν είναι κακό αυτό που συμβαίνει και δεν πρόκειται ούτε για κάποια «επανάσταση» στο εσωτερικό της ΝΔ, ούτε και για «αντάρτικο», όμως συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης θέλουν να το παρουσιάζουν.

Τα πρόσωπα των Βουλευτών κάθε φορά που ερωτούν είναι διαφορετικά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ερωτήματα. Καλώς πράττουν.

Ενημερώθηκα χθες ότι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Ζάκυνθο, πρέπει να επιστρέψουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ποσά επιδότησης που είχαν πάρει το 2022. Αναμφίβολα υπάρχει θέμα και πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε ρύθμιση. Θεωρώ πως ο υπουργός, κ. Τσιάρας, θα το κάνει προς όφελος των αγροτών.

Ο αριθμός των πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι δεν ήταν μεγάλος. Σε κάθε περίπτωση όμως, οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία γίνεται είναι καλό για το πολίτευμά μας.

Αναγνωρίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια σοβαρότητα για την εκλογή νέου προέδρου, σε αντίθεση βεβαίως με τα όσα λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίπαλος της ΝΔ είναι τα προβλήματα και το μεγάλο μας στοίχημα είναι να τα επιλύσουμε, κάτι για το οποίο θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας.

Γίνονται πολλά πράγματα στη χώρα μας και η κυβέρνηση έχει ανοίξει αρκετά ζητήματα, που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ένα από αυτά είναι και το πλάνο που υπάρχει για την αναβάθμιση των μεγάλων νοσοκομείων.

Δεν είμαστε μια ανάλγητη κυβέρνηση, όπως μας κατηγορούν, αφού προσπαθούμε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας.

Μέσω του «ΑΙΓΙΣ» παίρνουμε νέα πυροσβεστικά οχήματα και drones, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο από τις φωτιές, με στόχο να τις προλαβαίνουμε με το που εκδηλώνονται. Είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ προϋπολογισμού 2 δις ευρώ.

Αναβαθμίζεται επίσης και η άμυνα της χώρας μας, ώστε να είμαστε στρατιωτικά ισχυροί και να διαπραγματευόμαστε υπό καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που διαθέτουμε. Δεν ακολουθούμε λογικές «Τσοβόλα, δώστα όλα» και δεν θα γυρίσουμε στα «μαύρα» και τα «πέτρινα» χρόνια της οικονομίας.

Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Ταυτόχρονα θα γίνεται κι ένα νοικοκύρεμα σε όλα και αυτό θα φανεί μόλις έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ο φετινός προϋπολογισμός.

Το πλεόνασμα της χρονιάς δεν θα δοθεί για παροχές και ελαφρύνσεις, αλλά θα είναι το απόθεμα που θα χρησιμοποιηθεί όταν χρειαστεί.

Για τις υποδομές της Ζακύνθου θα δείτε παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα. Υπάρχει ήδη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για το νερό και έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 3.250.000 ευρώ για τον βιολογικό, το οποίο δύο φορές πήγε να χαθεί στο παρελθόν. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του αείμνηστου εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και θα πω ότι η ΝΔ είναι πέρα και πάνω από κομματικές και δογματικές ετικέτες.

Πρόκειται για μια φιλελεύθερη και λαική παράταξη, που προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον. Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…».


Current track

Title

Artist