Current track

Title

Artist

Νίκος Τσίπηρας
Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Η μαύρη σταφίδα, το λάδι, το μαντολάτο και το λαδοτύρι έχουν μεγάλη διατροφική αξία και τα στοιχεία θα παρουσιαστούν σε τριήμερο συνέδριο/ Θα υπάρξει σοβαρότητα για το Επιμελητήριο Ζακύνθου και είναι θετικό που δεν εμπλέκονται πολύ τα κόμματα στις εκλογές

07/10/2024


«Στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου», διοργανώνει εκδήλωση που αφορά τη μαύρη σταφίδα και τη γαστρονομία του τόπου μας. Σε αυτή συμμετέχουν ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Ζακύνθου, ενώ γίνεται στα πλαίσια του Leader.

Η Ζακυνθινή μαύρη σταφίδα εδώ και χρόνια παρουσιάζει μια φθίνουσα πορεία, που έχει σαν συνέπεια να επηρεάζεται αρνητικά και η τιμή του προϊόντος.

Υπάρχει όμως μια ιστορία 600 ετών, την οποία και θα αναδείξουμε στο τριήμερο συνέδριο, ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιαστούν στοιχεία, που θα αποδεικνύουν πως αυτό το προϊόν αποτελεί ουσιαστικά μια σούπερ τροφή (super food).

Θα αναδειχθεί επίσης η διατροφική αξία του λαδιού μας, του μαντολάτου, αλλά και για το λαδοτύρι Ζακύνθου. Θα ακούσετε πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα και είναι στο χέρι μας πλέον να τα προβάλλουμε, ώστε τα προϊόντα αυτά να αποκτήσουν brand name και να μπουν δυναμικά στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

Θα έρθουν ιστορικοί από όλη την Ελλάδα που θα μιλήσουν, ενώ η τρίτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και στη δημιουργία σχετικής κοινότητας με την ανάδειξη τοπικών συνταγών, ώστε τα εστιατόρια να μαγειρεύουν με προϊόντα της Ζακύνθου. Για παράδειγμα, το κουνέλι πρέπει να φτιάχνεται με νεροκρέμμυδο από το Μπελούσι.

Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός έχει αλλάξει. Παλιά δεν χρειαζόταν να έχεις brand name, γιατί υπήρχαν εξασφαλισμένοι επισκέπτες με τις πτήσεις. Τώρα όμως, απαιτείται σύγχρονη αντίληψη και πρέπει να στραφούμε στην ποιότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί για να πάει κάποιος με χαμηλότερες τιμές.

Ως εκ τούτου, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει η φύση και το Leader είναι ένα πρόγραμμα, που μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Αυτός αν θέλετε είναι κι ένας προσωπικός μου στόχος.

Προσθέτω πως η έκθεση των προϊόντων μας θα διαρκέσει 10 ημέρες, ώστε να την επισκεφθούν όλα τα σχολεία του νησιού μας. Επενδύουμε στη νέα γενιά, ώστε να αντιληφθεί την αξία όσων διαθέτουμε ως τόπος και να τα καταφέρει καλύτερα από εμάς…».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

«Υπάρχουν αρκετοί που έχουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την προεδρία του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και πραγματικά τους σέβομαι όλους.

Πρέπει όμως, να δημιουργηθεί το Επιμελητήριο του μέλλοντος και να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση του τουριστικού προορισμού της Ζακύνθου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται με τις υποδομές και εμείς με τους επιχειρηματίες.

Κατά την εκτίμησή μου στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο, θα είναι τρεις ή τέσσερις συνδυασμοί και είμαι υπέρ των συνεργασιών. Θεωρώ πως αυτό θα επιτευχθεί στο τέλος.

Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, όμως πιστεύω ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη σοβαρότητα, ενώ βλέπω τα κόμματα να μην έχουν τη διάθεση να εμπλακούν στις εκλογές και αυτό το χαρακτηρίζω θετικό.

Σε ό,τι με αφορά μεταφέρω τις απόψεις των επιχειρηματιών σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε περίπτωση που εκλεγώ πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχω και την προεδρία του Insuler, διότι μετά τη Μάλτα είναι η σειρά της Ελλάδος.

Διεκδικούμε για το νησί μας όπου κι αν βρεθούμε, ώστε να ενισχύσουμε την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τον τουρισμό του τόπου μας…».


Current track

Title

Artist