Current track

Title

Artist

Σάκης Ρένεσης
Μέλος «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας»

Ο Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να διεκδικεί δυναμικά/ Εξοντώνονται οι μικροεπαγγελματίες από την κυβέρνηση και τον Δήμο

04/10/2024


«Το στοίχημα της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας» είναι να ενδιαφερθούν οι έμποροι για τον Σύλλογό τους και θεωρώ πως μέχρι τώρα αυτό συμβαίνει, διότι όλοι έχουν αντιληφθεί πως κανένας δεν μπορεί μόνος του να αλλάξει τα πράγματα.

Μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και τον Νοέμβριο θα λάβουν χώρα οι εκλογές μας. Πρέπει να υπάρχει δυναμική διεκδίκηση.

Από ‘κει κει πέρα, η Δημοτική Αρχή, με μια απαράδεκτη απόφαση, αναγκάζει τους μικροεπαγγελματίες που επιθυμούν να ανοίξουν καταστήματα εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων έως 50cc να προσκομίσουν γραπτή συγκατάθεση από τους πλησιέστερους ξενοδόχους, εάν το κατάστημά τους βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από ξενοδοχειακές μονάδες.

Ουσιαστικά, άνοιξε την κερκόπορτα και αυτή η απαίτηση δίνει στους μεγαλοξενοδόχους εξουσία πάνω στις αποφάσεις του Δήμου. Αύριο-μεθαύριο θα θέλει ένας συμπολίτης μας να ανοίξει, επί παραδείγματι, ένα εστιατόριο και θα πρέπει να ρωτάει τους ξενοδόχους.

Το θέμα το έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Διονύσης Κλάδης από τη «Λαική Συσπείρωση» και μετά την πίεση που ασκήθηκε, ο πρόεδρος, κ. Πλέσσας, είπε ότι αυτή η γραπτή συγκατάθεση θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση, με την απαράδεκτη φορολογία, το μπάχαλο με τα POS και το νέο χωροταξικό, οδηγεί σε εξόντωση τους μικροεπαγγελματίες, τώρα και η Δημοτική Αρχή ενισχύει τον έλεγχο των μεγαλοξενοδόχων στις αποφάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες κινήσεις. Έχουμε δει το ίδιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ, όπου οι μεγαλοξενοδόχοι είχαν καθοριστικό ρόλο, όπως και στην επιτροπή για τη διαχείριση του Ναυαγίου, όπου πάλι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα υπαγορεύουν τις εξελίξεις.

Δραστηριοποιούμαι στον Αλικανά και εκεί φέτος δεν υπήρχε πεζή καθαριότητα. Με το ζόρι ο Δήμος έκοψε τα χόρτα σε ένα χωράφι του και αυτό έγινε μέσα στο καλοκαίρι, όταν μιλούσαν για επιβολή προστίμων που αφορούσαν τα ακαθάριστα οικόπεδα των ιδιωτών.

Τα σκουπίδια ήταν παντού. Ο τζίρος ήταν πεσμένος φέτος και υπήρχε ακρίβεια σε όλα. Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 16 ώρες την ημέρα και όταν αρρωστήσουμε μένουμε ανασφάλιστοι, διότι για εμάς δεν προβλέπεται ένταξη στο ταμείο.

Δήμος, Περιφέρεια και Βουλευτής υιοθετούν την έκθεση Πισσαρίδη, που θέλει να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις ή να συγχωνευτούν και να γίνουν μεγαλύτερες. Μας εξοντώνουν. Βρίσκουν όμως και τα κάνουν, γι αυτό και λέμε πως πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά απέναντι σε αυτά τα σχέδια…».


Current track

Title

Artist