Current track

Title

Artist

Γεώργιος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας"

Ακούσαμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες των κατοίκων του πρώην Δήμου Αρκαδίων / Υπάρχουν πολλά προβλήματα στα χωριά μας που χρονίζουν

03/10/2024


 

 

“Είχε μεγάλη ανταπόκριση το χθεσινό μας κάλεσμα στους τοπικούς συμβούλους και κατοίκους του πρώην Δήμου Αρκαδίων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θεάτρου στο Σαρακιναδο.

Οι πολίτες έχουν μεγάλες αγωνίες και ανησυχία γιατί όλα τα χωριά, όπως και η πόλη, αντιμετωπίζουν πολλά και σύνθετα προβλήματα. Οι κάτοικοι και οι τοπικοί σύμβουλοι μας έκαναν γνωστά τα προβλήματα των χωριών τους.

 

 

Υπάρχουν γενικότερα προβλήματα, όπως η καθαριότητα, το νερό, η οδοποιία. Οι άνθρωποι στάθηκαν περισσότερο στην καθαριότητα και στο νερό που μπορούν να δοθούν άμεσες λύσεις.

Μας είπαν ότι μία γειτονιά της περιοχής “Δροσιά” έχει 4 με 5 μήνες να πάρει νερό και θα πάρει τέλος Οκτωβρίου. Αυτά είναι σοβαρά θέματα. Δώδεκα με δεκαπέντε σπίτια έχουν να πάρουν νερό. Λένε ότι λείπει μία βάνα. Η βάνα αυτή λείπει αρκετά χρόνια και δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δυστυχώς αυτό είναι αδιαφορία και ανικανότητα. Δεν εννοώ τη σημερινή δημοτική αρχή, διότι αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και έξι χρόνια, όπως μας ενημέρωσε ο τοπικός σύμβουλος Κυψέλης, κ. Γιώργος Ζουπανος.

 

 

Επίσης, ο τοπικός σύμβουλος Βανάτου, κ. Τάσος Στραβοπόδης εκτός των προβλημάτων του χωριού του (έλλειψη κάδων, διαπλάτυνση δρόμων κλπ) αναφέρθηκε και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα.

Τέθηκε θέμα και με τα λιμανάκια της Ζακύνθου, που δεν υπάρχει καμία οργάνωση που δεν αφορά μόνο τον Δήμο, αφορά ένα γενικότερο πρόβλημα του νησιού.

Εκτός των άλλων, μας ενημέρωσαν και για τα μικρά έργα που έχουν ζητήσει από την δημοτική αρχή, όμως η ΣΑΤΑ δυστυχώς πήγε στη μισθοδοσία των 203 προσλήψεων, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν αυτά τα έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές μας κοινωνίες.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτές τις επαφές. Ξεκινήσαμε από Λαγανά και Αλυκές που μέσα στο καλοκαίρι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα (όπως υδροδότησης αλλά κυρίως καθαριότητας), χθες πραγματοποιήσαμε αυτή με τον πρώην Δήμο Αρκαδίων. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι σύντομα θα επισκεφτούμε και τον Πλάνο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και είναι μία ενότητα μόνος του και θα συνεχίσουμε με τους πρώην Δήμους Αρτεμισίων και Βολιμών.

Στο διάστημα αυτό εκτός από τις επίσημες συναντήσεις, επισκέφτηκα (μαζί με τους συνεργάτες μου, δημοτικούς συμβούλους) αρκετά χωριά για να ενημερωθούμε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν”.


Current track

Title

Artist