Current track

Title

Artist

Γιώργος Κωνσταντίνου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαική Συσπείρωση»

Η Ελλάδα έχει άμεση εμπλοκή στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής/ Η Δημοτική Αρχή επεδίωξε τη συγκάλυψη και γι αυτό οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών

02/10/2024


«Έχουμε μια κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και σε αυτό έχει εμπλακεί η χώρα μας με φρεγάτα και τη νατοϊκή άσκηση, που γίνεται στην Ανδραβίδα.

Μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Πάτρας και της Αμαλιάδας, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας που έφτασε μέχρι τις πύλες του πολεμικού αεροδρομίου, όπου και επιδώσαμε σχετικό ψήφισμα.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει συλλαλητήριο  με σημείο συγκέντρωσης την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ενώ και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα γίνει πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην οδό Ευγενίδου 5.

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι εξελίξεις, δεδομένου ότι ο πόλεμος γίνεται και με υβριδικά μέσα, αλλά και με πυραύλους. Παράλληλα, είχαμε κι ένα περίεργο ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, που είναι αποκλειστικός προμηθευτής καυσίμων του Αμερικανικού στόλου και του Ισραηλινού στρατού.

Ταυτόχρονα η Ρωσία έχει εκδηλώσει δημόσια την ενόχλησή της για την παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και υπάρχει άμεση εμπλοκή της χώρας μας που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου βγαίνει μπροστά και εναντιώνεται στη σφαγή που συντελείται στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο…».

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

«Δεχθήκαμε πολλές καταγγελίες συμπολιτών μας ότι πλήρωσαν αξονικές τομογραφίες που έβγαλαν σε ιδιωτικά κέντρα, επειδή δεν λειτουργούσε επί μακρόν το αντίστοιχο μηχάνημα στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Αμέσως στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Μετά την παρέμβασή μας αποφασίστηκε το αυτονόητο, δηλαδή τα έξοδα να καλύπτονται από το νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ο Βουλευτής, κ. Ακτύπης, έβγαλε μια προκλητική ανακοίνωση εναντίον μας και μίλησε για ψέματα.

Δεν του απαντήσαμε γιατί είμαστε βέβαιοι πως ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στο νοσοκομείο. Συνεπώς, τον αφήσαμε στην κρίση του λαού.

Είναι αδιανόητο να φεύγουν οι ασθενείς από το νοσοκομείο, την ώρα που δεν μας περισσεύουν τα ασθενοφόρα, και να κάνει έξω αξονική τομογραφία. Ακόμη κι αν αυτές είναι δωρεάν, μιλάμε για τριτοκοσμικές συνθήκες και για ταλαιπωρία.

Οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και αγοράζουν αναλώσιμα είδη, επειδή το νοσοκομείο δεν έχει! Είναι αίσχος και δεν μας αξίζει να ζούμε έτσι.

Επίσης, δεκάδες καρκινοπαθείς πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, καταβάλλοντας υψηλό κόστος.

Γι αυτόν το λόγο το Εργατικο Κέντρο Ζακύνθου αποφάσισε να στηρίξει την απεργία των υγειονομικών και στις 16 Οκτωβρίου εκτός από τον πόλεμο και την ακρίβεια θα διαμαρτυρηθούμε και για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας…».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

«Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου έχει αποτρέψει πάνω από 15 πλειστηριασμούς στη Ζάκυνθο.

Πάγια θέση μας είναι ότι η πρώτη κατοικία κάθε οικογένειας δεν πρέπει να εκπληστηριάζεται, διότι οι συμπολίτες μας τα φέρνουν πολύ δύσκολα πέρα και με έναν πενιχρό μισθό δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο.

Έγιναν κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα επιτρέψουμε τα «κοράκια» να πάρουν τα σπίτια του κόσμου.

Καλώ τους Ζακυνθινούς να μην ντρέπονται και να απευθυνθούν σε εμάς, διότι δεν φταίνε σε κάτι. Στις εποχές του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο σε άνοδο, οι τράπεζες τους τηλεφωνούσαν και τους έδιναν απλόχερα δανεικά…».

ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

«Η Δημοτική Αρχή Ζακύνθου έκανε τα πάντα για να προκύψει η αθωωτική απόφαση από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για εκείνους που διαχειρίστηκαν δημοτικές επιχειρήσεις στο παρελθόν και συγκεκριμένα την εποχή του Άκη Τσαγκαρόπουλου.

Άλλαξαν τον δικηγόρο τρεις ημέρες πριν από τη δίκη, γιατί δικάζονταν στελέχη του κόμματός τους. Επιδιώχθηκε η συγκάλυψη, δεδομένου ότι δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες άνθρωποι που ήταν στις παλαιότερες δίκες.

Βέβαια θα βγάλουν Δελτία Τύπου και θα μας πουν ότι δεν είναι έτσι, όμως τους απαντώ ότι.. «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»!


Current track

Title

Artist