Current track

Title

Artist

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Βουλευτής Αχαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ έχει κάνει απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ αλλά για τη λυχνία του αξονικού στο νοσοκομείο πήγαν σε διαγωνισμό/ Χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

01/10/2024


«Μαζί με τον συνάδελφό μου Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, καταθέσαμε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για το γεγονός πως είναι χαλασμένος επί έναν περίπου μήνα ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Να πω ότι σε μια δημόσια δομή δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι είναι ένα χρήσιμο μηχάνημα στα χέρια της ιατρικής επιστήμης.

Έχουν κάνει απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε άλλα πράγματα και για την αντικατάσταση της λυχνίας στον αξονικό του νοσοκομείου αποφάσισαν να πάνε σε διαγωνισμό και να υπάρχει καθυστέρηση στην επισκευή.

Ρωτάμε τον Υπουργό Υγείας τι προβλέπει το συμφωνητικό που έχει υπογράψει η διοίκηση του νοσοκομείου με την εταιρεία συντήρησης κι αν πρέπει να υπάρχουν ανταλλακτικά για τέτοια κρίσιμα μηχανήματα.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει δυσλειτουργία κι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα η λυχνία του αξονικού μέσα σε τρεις ημέρες το πολύ αντικαθίσταται και δεν ακολουθούνται οι αργοί ρυθμοί του δημοσίου. Τα λέω αυτά γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

Στο νοσοκομείο της Ζακύνθου πηγαίνουν ανασφάλιστοι και βαριά τραυματισμένοι συνάνθρωποί μας. Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν αξονική και χάνεται πολύτιμος χρόνος. Όλο αυτό είναι μια βάρβαρη αντιμετώπιση.

Ασχολούμαστε με το νοσοκομείο σας για δεύτερη φορά. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη φωτιά που είχε προκύψει στον λέβητα.

Με τα γραφειοκρατικά εμπόδια που μπαίνουν κάθε φορά, είναι ξεκάθαρο πως τροφοδοτείται ο ιδιωτικός τομέας. Δεν θα μιλήσω ακόμη για κάποιον δόλο, διότι θέλω να δω ποια θα είναι η απάντηση του Υπουργού Υγείας. Όμως, ο κόσμος με αυτά που γίνονται απογοητεύεται και συντηρητικοποιείται.

Αστεία η δικαιολογία του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, ότι έκαναν διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Πόσο να κάνει μια λυχνία και γιατί να υπάρχει η διαβολική σύμπτωση ό,τι φτιάχνεται μέσα σε τρεις ημέρες στον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο να θέλει από τρεις έως έξι μήνες;».


Current track

Title

Artist