Current track

Title

Artist

Γεώργιος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Κάτοικοι της Κυψέλης διαμαρτύρονται για γεώτρηση που γίνεται σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι σε δημόσιο χώρο/ Καταψήφισα τη συνεργασία της ΔΕΥΑΖ με την ΕΥΔΑΠ γιατί είναι το «εισιτήριο» της αφαλάτωσης που θα κοστίσει 37.000 ευρώ

27/09/2024


«Κάτοικοι της Κυψέλης μου τηλεφώνησαν χθες και βρέθηκα στην περιοχή τους, όπου γίνεται μια εξόρυξη νέας γεώτρησης σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Δυστυχώς, το βράδυ ήρθε η Αστυνομία και οδήγησε τον κ. Φλάμπουρα στο τμήμα, ώστε να ελεγχθεί αν υπάρχει άδεια.

Για εκείνο που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι είναι ότι με αυτή τη γεώτρηση το νερό θα φεύγει από την περιοχή τους, αφού η ΔΕΥΑΖ θα το στέλνει σε άλλες περιοχές, όπως ο Πλάνος, σε μια εποχή που δεν έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις. Αυτός είναι ο ισχυρισμός τους και θα ρωτήσω τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα δεύτερο ζήτημα που βάζουν είναι πως το γεωτρύπανο είναι σε απόσταση 1,5 μόλις μέτρου από άλλο οικόπεδο που ανήκει στη ΔΕΥΑΖ και προσθέτουν πως για ποιον λόγο η γεώτρηση να γίνει στο οικόπεδο του κ. Φλάμπουρα και όχι σε αυτό της ΔΕΥΑΖ.

Επίσης σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένα υδραγωγείο και το παλιό πλυσταριό της περιοχής, αλλά και γεώτρηση της ΔΕΥΑΖ ανενεργή, η οποία είχε καθαριστεί 5 χρόνια περίπου.

Η αγωνία των κατοίκων είναι για ποιον λόγο δεν γίνεται μια νέα γεώτρηση στα οικόπεδα του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ, ώστε η γεώτρηση να είναι μόνιμη, και για ποιον λόγο επελέγη ένας ιδιωτικός χώρος με το ενοικιοστάσιο να είναι μόλις για 4 χρόνια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αποχετευτικό του Πλάνου, οι επιχειρηματίες πλήρωναν 600.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΖ όταν φτιάχτηκε και τώρα τα τέλη πράγματι ανέρχονται σε 1 εκ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η ΔΕΥΑΖ οφείλει να παίρνει τα λύματα για να προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό, αρκεί η ΔΕΥΑΖ να απευθυνθεί στους ειδικούς και να συνεργαστεί μαζί τους.

Γνωρίζω για τις 30.000 ευρώ που θα δώσει η ΔΕΥΑΖ στην ΕΥΔΑΠ για να παράσχει τεχνικές συμβουλές και ουσιαστικά αυτό είναι το «εισιτήριο» για την αφαλάτωση, την οποία προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου.

Να ξέρετε πως το ποσό μαζί με τον ΦΠΑ θα φτάσει στις 37.000 ευρώ και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσα αρνητική ψήφο, διότι αυτή η συνεργασία αφενός θα μας κοστίσει και αφετέρου δεν είναι ξεκάθαρη…».


Current track

Title

Artist