Current track

Title

Artist

Τάσος Τζίμης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν μπλε κάδοι για να ανακυκλώνει ο κόσμος/ Ακόμη και τα κουτάκια από τα αναψυκτικά τα αφήνουν στα σύμμεικτα σκουπίδια

26/09/2024


«Άκουσα τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σπύρο Αργυρό, να λέει στην εκπομπή σας ότι ανακυκλώνουμε στη Ζάκυνθο μόνο το 8,5% των απορριμμάτων.

Στη Ζάκυνθο όμως, δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης και οι πολίτες αναγκάζονται να τα αφήνουν στους κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων. Αυτό γίνεται κατά κόρον στο Καλαμάκι και όχι μόνο.

Στον Σκοπό, για τον οποίο πλέον δεν μιλάει κανένας αναφορικά με την αποκατάστασή του, το 70% των απορριμμάτων που υπάρχουν εκεί είναι ανακυκλώσιμα. Να πω ότι στον Σκοπό δεν υπάρχει δρόμο, αλλά ούτε και η μικρή πλατεία. Όλα έχουν κλείσει.

Ακόμη και τα κουτάκια από τα αναψυκτικά τα πετάμε στους πράσινους κάδους, επειδή λείπουν οι μπλε. Ας έρθουν οι πολιτικοί να δουν τα χάλια τους.

Στις τουριστικές περιοχές ιδιαίτερα το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης έπρεπε να περνάει δύο με τρεις φορές την ημέρα και όχι μία φορά την εβδομάδα κι αν. Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες την αδράνεια της Αυτοδιοίκησης. Αν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους ας το ξεχάσουν…».


Current track

Title

Artist