Current track

Title

Artist

Αθηνά Αρβανιτάκη
Περιφερειακή Σύμβουλος Συνδυασμού «Μένουμε Ιόνιο»

Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα του Σαρακηνάδου και των Αμπελοκήπων/ Δεν υπάρχουν χρήματα για την εκτέλεση έργων που αφορούν τις υποδομές μας

24/09/2024


«Επειδή γίνονται συνεχώς σοβαρά τροχαία ατυχήματα στον οδικό άξονα του Σαρακηνάδου, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο συνδυασμός «Μένουμε Ιόνιο» κατέθεσε ερώτημα για το που βρίσκεται η μελέτη.

Να τονιστεί ότι η μελέτη αυτή είναι έτοιμη και μάλιστα εκτός από τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Σαρακηνάδου, αφορά και τους κόμβους στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ένα άλλο επικίνδυνο σημείο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Την ίδια ημέρα της ερώτησης είχε τεθεί ευτυχώς από την Περιφερειακή Αρχή η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ανωτέρω παρεμβάσεων, γεγονός που δείχνει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην υλοποίηση. Εδώ είμαστε και θα παρακολουθούμε την υπόθεση αυτή.

Παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα τόσο για τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης (Δήμος και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), όσο και στα Υπουργεία. Θα το χαρακτήριζα δυσκινησία στην εξεύρεση πόρων.

Εμείς θέλουμε να δίνονται χρήματα για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε κατά στο να δαπανώνται λεφτά μόνο για φιέστες.

Η Ζάκυνθος είναι όμορφη, αλλά χρειάζεται υποδομές για να μην μυρίζει. Ακόμη και στα καλντερίμια της Κέρκυρας που ήμουν πρόσφατα υπήρχε έντονη δυσοσμία από λύματα. Είναι απαραίτητο να λυθούν τα προβλήματα αυτά στα νησιά μας.

Έχει γίνει της μόδας κάποιοι να μιλούν για την φέρουσα ικανότητα του νησιού. Ακόμη κι αν έχεις ένα σπίτι που μπορούν να μείνουν πέντε άτομα, αλλά εσύ βάζεις μέσα 25, είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν, δεν θα φάνε καλά και γενικότερα δεν θα περάσουν όμορφα. Αυτό βιώνουμε στην παρούσα φάση.

Πέρα από τους πολιτικούς ευθυνόμαστε και εμείς οι πολίτες που τους ψηφίζουμε. Θέλει μεγάλη προσοχή ποιους επιλέγουμε στην κάλπη. Να προτιμούμε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν έργα και υποδομές και όχι εκείνους που μπορεί να εξυπηρετήσουν τα δικά μας συμφέροντα, αλλά θα μας έχουν συνεχώς σε μια διαδικασία αποδόμησης.

Στην ερώτησή σας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, θα πω ότι για εμάς προέχει η ενότητα και είμαι βέβαιη πως δεν θα εμφανιστούν φαινόμενα διάσπασης, όπως συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρούσα φάση υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός από την πλευρά των υποψήφιων προέδρων και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνες για την έλλειψη υποδομών στο νησί και έχει πληρώσει γι αυτές και για ό,τι άλλο του αναλογεί. Η ΝΔ που κυβερνά όμως 5,5 χρόνια, γιατί δεν έχει λύσει τα προβλήματα; Γιατί καθυστερεί η κοινωνική πολιτική και γιατί δεν γίνονται έργα;

Που είναι τα μέτρα για τα υψηλά ενοίκια, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την ακρίβεια, που ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να πάρει ούτε τα απαραίτητα είδη διατροφής από τα σούπερ μάρκετ;

Η Περιφερειακή Αρχή έχει τη διάθεση να προχωρήσει κάποια πράγματα, ωστόσο έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού.

Στην Ελλάδα ψηφιοποιήσαμε τη γραφειοκρατία και δυστυχώς είμαστε πιο αργοί μέσω των υπολογιστών. Ήρθε ο καιρός εμείς που είμαστε στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνουμε πιο αυστηροί στην κριτική μας για όλα αυτά τα θέματα…».


Current track

Title

Artist