Current track

Title

Artist

Ανδρέας Κοτσώνης
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ζακύνθου

Δυστυχώς σε αυτό το νησί περισσότερο τρέχει η χελώνα παρά τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν

17/09/2024


 

 

“Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν μία μείωση φέτος, διότι εμείς περιμένουμε να δουλέψουμε με τους Έλληνες και τους Ιταλούς τουρίστες κατά βάσει τον μήνα Αύγουστο.

Δυστυχώς φέτος λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει ο Έλληνας τουρίστας δεν είχαμε την ανάλογη επισκεψιμότητα.

Οι Έλληνες των 700€ και 900€ δεν δύναται να μπορούν να κάνουν διακοπές.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς και οφείλεται στη διακοπή των τριών δρομολογίων (κάθε εβδομάδα) στο νησί μας, τα τελευταία δύο χρόνια. Σε μία κουβέντα που είχα με άνθρωπο του τουρισμού, μου είπε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει να γίνει κάτι στον λιμένα της Ζακύνθου έτσι ώστε να μπορεί να δένει καλύτερα το συγκεκριμένο καράβι, κάτι που τελικά δεν έγινε και σταμάτησε τα δρομολόγια. Σε ότι να κάνει με τον λιμένα μας, δυστυχώς, είμαστε πολύ πίσω όχι μόνο σε ότι αφορά τα Επτάνησα, αλλά και σε όλα τους λιμένες της χώρας μας.

Σε ένα μήνα, από τώρα, θα ξεκινήσει η αναστύλωση στο τρικαμαρο στην παραλία του Αργασιου. Ένα αίτημα που το τρέξαμε οι επιχειρηματίες και γω προσωπικά, όσο μπορούσα, να γίνει αυτό το γεφύρι διότι είναι το σύμβολο του χωριού μας.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της παραλίας είχαμε τα προηγούμενα χρόνια το ποιος θα πάρει για να υλοποιήσει το έργο, μεταξύ του Δημάρχου κ. Αρετάκη και της Περιφερειάρχης κας. Κράτσα. Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα ακόμα και πιστεύω αυτή η δημοτική αρχή να υλοποιήσει αυτά που είχαμε φτάσει εμείς έως τώρα. Δυστυχώς όμως σε αυτό το νησί περισσότερο τρέχει η χελώνα παρά τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν.

Όλοι οι Ζακυνθινοί είδαν αυτό το αισχος που επικρατεί στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Πρέπει να προσεχτεί ιδιαιτέρως, διότι εμείς εδώ στο Αργάσι  είμαστε αποδέκτες αυτής της κατάστασης.

Και ένας τουριστικός προορισμός που δέχεται σε καθημερινή βάση 10.000 τουρίστες να καταστραφεί επειδή κάποιοι ασυνείδητοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, αυτό είναι ανεπίτρεπτο”.

 

Ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα για δημιουργία νέου βιολογικού, για το πάρκινγκ, αλλά και τον δρόμο του Αργασιου, καθώς και τη σύσταση της επιτροπής τουρισμού.

 

Ακούστε όλη την συνέντευξη του κ. Κοτσώνη στον παρακάτω σύνδεσμο…

 


Current track

Title

Artist