Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Καταψηφίσαμε την αλλαγή δικηγόρου για τη δίκη που αφορά πρώην επιχειρήσεις του Δήμου/ Δεν υπήρξε καμία επιχειρηματολογία από τη Δημοτική Αρχή για αυτή την αντικατάσταση

17/09/2024


«Ο συνδυασμός μας ασχολείται με όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και με εκείνα που στο παρελθόν έπληξαν το κύρος του Δήμου μας, αλλά και τις ψυχές μας.

Πάγια θέση της παράταξής μας, δική μου, αλλά και του συναδέλφου, κ. Διονύση Μουζάκη-Μποζόνου, είναι για νομικά ζητήματα στα οποία υπάρχει εξέλιξη και έχει επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα, να μην αλλάζουν οι νομικοί, ειδικά σε υποθέσεις που είναι κρίσιμες και σημαντικές για τον τόπο μας.

Τα θέματα αυτά επίσης πρέπει να συζητούνται και να μπαίνουν στην ημερήσια διάταξης της Δημοτικής Επιτροπής, και όχι η συνεδρίαση να γίνεται δια περιφοράς, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν ενημερωνόμαστε σωστά και δεν έχουμε τη δυνατότητα να θέτουμε ερωτήματα.

Έχουμε ζητήσει επίσης να ενισχυθεί και με δεύτερο νομικό η σχετική Υπηρεσία του Δήμου μας, εκεί που υπάρχει μόνο η κ. Σοφία Φωτοπούλου. Εκτός των άλλων, καλό θα ήταν για τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να ζητάμε τη βοήθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, ώστε να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου, όπως σωστά επισήμανε και ο επικεφαλής μας, κ. Γιώργος Τσουρουνάκης.

Ήμουν μαθητής όταν έβλεπα τα όσα γινόταν με τις φωτιές στο ΞΕΝΙΑ και θεωρώ πως πρέπει να πέσει άπλετο φως.

Καταψηφίσαμε με τον κ. Μουζάκη την αλλαγή του δικηγόρου, γιατί θεωρήσαμε πως μέσα σε τέσσερις ημέρες ο αντικαταστάτης του δεν θα προλάβει να ενημερωθεί και να διαβάσει τη δικογραφία, που είναι μεγάλη.

Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή δεν παρουσίασε κάποια επιχειρηματολογία και δεν αιτιολόγησε αυτήν την απόφαση, ούτε κάποιος εισηγητής υπήρξε.

Σαν νεότερος στην πολιτική δεν μπορώ να πω ότι με αυτή την κίνηση εξοφλούνται προεκλογικά γραμμάτια, όμως σίγουρα οι παλιότεροι από μένα, τα μάτια των οποίων έχουν δει πολλά, θέτουν κάποια ερωτήματα και βγάζουν σχετικά συμπεράσματα.

Κάποια πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μπαίνουν σε μια διάταξη και σε μια πορεία.

Σε μια περίοδο που η Ζάκυνθος στερείται βασικών υποδομών, όπως είναι ο βιολογικός και τα σκουπίδια, η Δημοτική Αρχή ασχολείται με την αλλαγή του δικηγόρου.

Το να πέφτουν λύματα στο ποτάμι, δείχνει ξεκάθαρα πως στη Ζάκυνθο δεν σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον, ενώ υπάρχει έλλειψη σχεδίου και ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν βλέπουμε να γίνονται βήματα προς την επίλυση αυτών των προβλημάτων και το κράτος μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια, πρέπει να μας ενημερώσουν ποιοι έχουν βιολογικούς και ρίχνουν τα υπολείμματα ρυπαίνοντας και ποιοι δεν διαθέτουν…».


Current track

Title

Artist