Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνα Βυθούλκα
Μέλος Συλλόγου Επιχειρηματιών Αργασίου

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η μόλυνση των ακτών στο Αργάσι/ Να υπάρξει μια σοβαρή προσέγγιση στα προβλήματα και όχι να κοροϊδευόμαστε

17/09/2024


«Αυτό που αντιμετωπίζουμε επί χρόνια στο Αργάσι είναι η μόλυνση των ακτών και η έντονη δυσοσμία που αναδύεται, ειδικά στα Λαζαρέττα. Αυτό συμβαίνει, λόγω της υπολειτουργίας του βιολογικού και της υπερφόρτωσης.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Έχουμε επισκεφθεί τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλο, ο οποίος μας δέχθηκε και μιλήσαμε. Κάποια μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Επιχειρηματιών Αργασίου συνάντησαν τον περασμένο Μάιο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκη, από τον οποίο έλαβαν την προφορική δέσμευση πως το θέμα με τα λύματα θα βρίσκεται υπό έλεγχο.

Εμείς όμως, καθημερινά διαπιστώνουμε μια μόλυνση και καλό είναι το Υγειονομικό, αλλά και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, όπως η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας, να μας απαντήσουν από τι προέρχεται αυτή αν δεν είναι από λύματα και να γίνουν δειγματοληψίες.

Δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης και δεδομένα από τα προηγούμενα χρόνια, διότι ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο θα σας απαντήσω ότι ως κάτοικοι βλέπουμε πως τα πράγματα στη Ζάκυνθο πάνε χειρότερα.

Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργούνται επιτροπές τουρισμού, όμως προέχει η προάσπιση της υγείας μας και να διαθέτουμε καθαρό νερό.

Δεν δέχομαι πως οι επιχειρηματίες ευθύνονται που φτιάχνουν καταλύματα και φέρνουν κόσμο στο νησί. Εμείς προχωράμε με βάση τις εγκρίσεις που παίρνουμε από τις υπηρεσίες του κράτους, όπως την Πολεοδομία.

Η Πολιτεία εισπράττει πολλά χρήματα από αυτή τη διαδικασία και ουδέποτε μας είπαν πως φέτος στο Αργάσι δεν μπορούν να φτιαχτούν 3.000 νέες κλίνες, λόγω έλλειψης υποδομών. Γιατί δεν μας λένε από το πρώτο στάδιο να μην προχωρήσουμε;

Ως τεχνολόγος μηχανικός θα σας πω ακόμη ότι τα αποχετευτικά δίκτυα στο νησί μας θα έπρεπε να φτιάχνονται με μελέτες των κρατικών υπηρεσιών και όχι με ιδιωτική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει παλιότερα στο Αργάσι και στο Τσιλιβί.

Μόλις ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική χρονιά θα επιδιώξουμε συνάντηση με τις τοπικές Αρχές, ώστε Δήμος και Περιφέρεια να μας αναπτύξουν το πλάνο τους, προκειμένου την επόμενη σεζόν να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή προσέγγιση και να μην κοροϊδευόμαστε άλλο…».


Current track

Title

Artist