Current track

Title

Artist

Διονύσης Μουζάκης Μποζόνος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν μας έπεισε η δημοτική αρχή με τις απαντήσεις της για το τι γίνεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού

16/09/2024


Καλεσμένος του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, στην εκπομπή Καλημέρα Ζάκυνθος ήταν σήμερα (16/09) ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Δύναμη Ελπίδας”, Διονύσης Μουζάκης Μποζόνος.

Ο κ. Μουζάκης αναφέρθηκε στη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος της μεγάλης ομάδας του νησιού, ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961.

“Ήταν πολλή μεγάλη επιτυχία η νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος και απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με μας (Γ’ Εθνική). Ήταν ένα καλό crash test ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος την επόμενη Κυριακή.

Να ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία στη νέα αγωνιστική χρονιά και να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέση η ομάδα μας. Βάσει των μεταγραφών, της σωστής οργάνωσης (από πλευράς της διοίκησης) και του καλού κλίματος στον οργανισμό, είμαστε αισιόδοξοι για μία καλή χρονιά και βέβαια όλοι οι Ζακυνθινοί θέλουμε να δούμε ξανά την ομάδα στην Superleague 2, εκεί που της αρμόζει”.

 

Για την μόλυνση του ποταμιού στην πόλη του νησιού ο κ. Μουζάκης τόνισε:

“Ενημερωθηκαμε την προηγούμενη Πέμπτη, το μεσημέρι, ότι λίγες ώρες αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής θα προχωρούσαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο της πόλης, στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παραστουμε ως παράταξη, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο αυτό που συμβαίνει τους μήνες του καλοκαιριού στο συγκεκριμένο ποτάμι. Η ασυδοσία των τελευταίων ετών στον βιολογικό δεν έχει προηγούμενο. Αυτό που αντικρισαμε ήταν μία απίστευτη εικόνα.

Οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και όπως μας ενημέρωσαν η συμβολική διαμαρτυρία της προηγούμενης Πέμπτης ήταν μία προειδοποιητική διαμαρτυρία και ζητούν από τις αρχές άμεση λύση του προβλήματος.

Θα πρέπει οι υπηρεσίες να έχουν άμεσα αντανακλαστικά, σε ότι αφορά την δημόσια υγεία και όχι να κολλάνε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Υπάρχουν δομές (όπως ο ΟΔΑΖ) δίπλα στο ποτάμι με ηλικιωμένους. Επίσης, εκεί που είναι οι ρίζες των δέντρων, στο μουράγιο του ποταμιού, εάν δείτε πόσα τρωκτικά κάνουν… παρέλαση, θα εκπλαγειται”.

 

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού ο κ. Μουζάκης είπε:

“Σε ότι αφορά την ανάπλαση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, δυστυχώς υπήρξε μία αστοχία (λιμνάζουν τα νερά της βροχής σε πολλά σημεία του γηπέδου) με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέες εργασίες διόρθωσης και φυσικά νέο κόστος.

Από τις ερωτήσεις που έκανα στη δημοτική αρχή σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, δεν έμεινα ευχαριστημένος από τις απαντήσεις που έλαβα, εκτός από αυτή του κ. Νίκου Ακτύπη (Αντιδήμαρχος Παιδείας) σχετικά με την οροφή του κλειστού γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος της Παναγούλας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Ακτύπης θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδος.

Στις υπόλοιπες ερωτήσεις (επισκευή της κερκίδας στο Δημοτικό στάδιο, την άδεια καταλληλότητας στο γήπεδο του Ρομιριου αλλά και σε όλα τα γήπεδα του νησιού, δεν έμεινα ευχαριστημένος – ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έλαβα. Βέβαια, έλειπε από την αίθουσα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Δρόσος και οι συνάδελφοί του δεν ήξεραν καλά τα συγκεκριμένα θέματα.

Αυτό που κατάλαβα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο στο γήπεδο του Αγγερικού, διότι όπως ανέφερε ο κ. Βίτσος (που αντικαθιστούσε τον κ. Δρόσο) υπάρχει οικονομική δυσχέρεια για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου”.


Current track

Title

Artist