Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας
Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπους είναι μια μεγάλη πληγή για την πόλη μας/ Ποντίκια και κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες!

16/09/2024


«Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπους αποτελεί μια πληγή για την πόλη μας, όταν σε άλλες χώρες του κόσμου τα έχουν σαν «κόσμημα».

Είναι μια πληγή που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά δημιουργεί και πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο όλοι οι υποψήφιοι κάνουν παρέμβαση και λένε πως αυτή η κατάσταση με τα λύμματα δεν μπορεί να συνεχιστεί, όμως εκείνο που διαπιστώνουμε στη συνέχεια είναι κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε χρονιά και χειρότερα.

Έδινα συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και εκείνη την ώρα έβγαιναν από τις ρίζες και τις οπές των δέντρων ποντίκια! Μόλις βραδιάζει τα τρωκτικά κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα κουνούπια επίσης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Λόγω του ρυπαντικού φορτίου που υπάρχει στην περιοχή, ελλοχεύει κίνδυνος να μεταδώσουν μολυσματική ασθένεια!

Από τεχνικής άποψης όταν η βιολόγηση των λυμμάτων γίνεται σωστά, αυτά όπου κι αν πέσουν δεν δημιουργούν ζήτημα. Στη Ζάκυνθο όμως, όλοι γνωρίζουν πως ο βιολογικός χρειάζεται αναβάθμιση και φυσικά σε τουριστικές περιοχές πρέπει να γίνουν βιολογικοί.

Η έντονη δυσοσμία φτάνει μέχρι τους Κήπους, καθώς και εκεί που είναι το σπίτι του Δεσπότη. Αυτές οι εικόνες δεν είναι ωραίες. Έχουμε πρόβλημα με το ποτάμι, με το νερό, με τα σκουπίδια, με το Ναυάγιο και με ένα σωρό άλλα θέματα.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να περάσει επικοινωνιακά μια ωραιοποιημένη εικόνα, που δεν είναι όμως πραγματική. Ήμουν στη Λούχα και το Γύρι, όπου στους δημοτικούς δρόμους το δίκτυο είναι σμπαραλιασμένο. Κάτοικοι στη Λιθακιά μου μετέφεραν πως η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται μόνο σε κεντρικά σημεία. Το ίδιο και στο Μουζάκι. Μαζεύουν μόνο όσα φαίνονται και τα υπόλοιπα τα αφήνουν στην τύχη τους.

Λέω λοιπόν πως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό μας, αφού παρά την αλματώδη ιδιωτική ανάπτυξη τα έσοδα είναι μειωμένα.

Η καθημερινότητα των πολιτών είναι ότι δεν βρίσκουν πάρκινγκ όταν επιστρέφουν στην πόλη από τη δουλειά τους ή από ένα μπάνιο. Μετά πλένονται με υφάλμυρο νερό και όταν βγαίνουν για διασκέδαση αντικρίζουν σκουπίδια παντού και άλλες βρωμιές. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, που βιώνουμε όλοι μας.

Το θέμα με τις κεραίες Wi-Fi στην πρώην οδό Ταβουλάρη δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν μαζέψει αρκετές υπογραφές. Θα απευθυνθούμε σε άλλα όργανα…».


Current track

Title

Artist