Current track

Title

Artist

Διονύσης Κλάδης
Δημοτικός Σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεν βλέπω συνεργεία για την ολοκλήρωση των αγωγών υδροδότησης στα ορεινά/ Καμία προετοιμασία και συντήρηση δεν έχει γίνει στα γήπεδα

16/09/2024


«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, ζητήσαμε την ολοκλήρωση των αγωγών Αγαλά – Κοιλιωμενου – Αγίου Λέοντα, καθώς και Αγίας Μαρίνας – Λούχας – Γύρι. Τονίσαμε ότι πρέπει να συνδεθούν οι κάτοικοι στο δρόμο με τον αγωγό ανάμεσα σε Κοιλιωμένο – Άγιο Λέοντα.

Θέλω να πω ότι με τον ρυθμό που πάνε τα συγκεκριμένα έργα δεν βλέπω να ολοκληρώνονται έγκαιρα, διότι όποτε κι αν περνάω από αυτές τις περιοχές δεν βλέπω συνεργεία και είναι κάτι που είπα και στον Αντιδήμαρχο, κ. Κόκορη.

Επίσης, ζήτησα να πάρω στα χέρια μου τη σύμβαση του έργου και τονίζω πως θα μπορούσαμε στην παρούσα φάση να μπει ένας άλλος σωλήνας για να παίρνει νερό ο κόσμος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σκάψουμε ξανά στην περιοχή και το όφελος θα είναι μεγάλο.

Να πω ακόμη πως σε ό,τι αφορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί τίποτα απ’ ότι αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία του Βουλευτή, των μηχανικών και των γονέων.

Οι τελευταίοι είχαν ζητήσει να πάνε τα παιδιά σε σχολείο που να είναι όλα μαζί, όμως βλέπουμε ότι οι αίθουσες προκάτ στο Μουσικό Σχολείο δεν έχουν μπει ακόμη και οι μαθητές αναγκάζονται να μοιραστούν σε πέντε διαφορετικά διδακτήρια.

Παράλληλα, θέσαμε ζήτημα για την ετοιμότητα των σταδίων ενόψει του πρωταθλήματος και τη συνέχιση των έργων στον Αγγερικο, στο Εθνικό Στάδιο, για το κλειστό της Παναγούλας και γενικότερα για τη συντήρηση υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως και να φτιαχτεί προς χρήση το Ενωσιακό Στάδιο.       

Διαπιστώνουμε πως δεν έχει γίνει τίποτα. Μας είχαν πει από τον Απρίλιο πως η κερκίδα στον Αγγερικό θα είχε τοποθετηθεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμη περιμένουμε. Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα γηπεδα, όπως της Λιθακιάς, του Αγίου Λέοντα, του Μαχαιράδου και του Ρομιρίου…».

Κ. Κόκορης: Στις 10 Οκτωβρίου θα έχουν τελειώσει τα έργα υδροδότησης στα ορεινά

Απαντώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Κώστας Κόκορης, ανέφερε τα παρακάτω:

«Ο αγωγός από Κερί μέχρι Αγαλά έχει συνδεθεί και δίνει κανονικά νερό. Στις 28 Ιουλίου συνδέθηκε κι εκείνος μεταξύ Αγαλά και Κοιλιωμένου, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη νερού στις ορεινές περιοχές και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. Οι περιοχές που είναι ενδιάμεσα παίρνουν νερό δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο αγωγός Αγία Μαρίνα-Λούχα-Γύρι είναι στα τελειώματα. Στην Άγία Μαρίνα έχει γίνει το αντλιοστάσιο και στις άλλες δύο περιοχές κατασκευάζεται η δεξαμενή. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το έργο αυτό θα έχει τελειώσει.

Να ξέρετε ότι η μελέτη έγινε το 2015, η χρηματοδότηση βγήκε το 2018 και εκτελείται τώρα επί των ημερών μας, γιατί το στραβό το κλίμα το έφαγε ο γάιδαρος τα προηγούμενα χρόνια…».


Current track

Title

Artist