Current track

Title

Artist

Φώτης Προβής
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Ο κ. Πόθος είναι σταθερός πολιτικός και εκπαιδευτικός υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής / Ας βγει ο κ. Ακτύπης να μας πει δημόσια ποιο είναι το όνομα του εκπαιδευτικού αφού είναι και ανακριτής

13/09/2024


 

 

“Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλα τα πρωτακια (Α’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου, Α’ Λυκείου) και φυσικά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που ξεκινούν τον δύσκολο αγώνα των Πανελλαδικών μέσα με την τράπεζα θεμάτων που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια και μέσα από την ελάχιστη βάση εισαγωγής ουσιαστικά κόβει θέσεις από τα δημόσια πανεπιστήμια στέλνοντας τους μαθητές, ως πελάτες, στα ιδιωτικά.

Τρανό παράδειγμα, πριν τρία χρόνια, μαθητής να γράφει πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα, έγραψε 15 στο σχέδιο και δεν μπόρεσε να μπει στην αρχιτεκτονική. Με τις επιλογές της κυβέρνησης, μαθητές μένουν εκτός πανεπιστημίων, με το φαιδρό επιχείρημα ότι έγραψαν κάτω από την βάση, αλλά οι ίδιοι μαθητές μπορούν να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εμείς βγάλαμε έναν χαιρετισμό, όπως είχαμε κάθε δικαίωμα και όπως ψευδώς ο κ. Πόθος ανέφερε χθες. Όπως ξέρετε, στην αρχή της χρονιάς χαιρετίζουν οι μαθητές (αυτό ήταν το επιχείρημα του κ. Πόθου). Έτσι δεν ανέφερε χθες στην εκπομπή σας; Ότι η ΕΛΜΕ δεν έχει δικαίωμα να χαιρετίζει διότι εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς και όχι τους μαθητές.

Να ρωτήσω εγώ το εξής. Οι εκάστοτε Βουλευτής, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος είναι εκπρόσωποι των μαθητών που χαιρετίζουν; Άρα είναι άκυρο το επιχείρημα του κ. Πόθου που προσπαθεί να φιμωσει την ΕΛΜΕ και ξέρουμε πολύ καλά τον λόγο.

Δεν ενοχλεί ότι μιλάει η ΕΛΜΕ, ενοχλούν αυτά που λέει η ΕΛΜΕ. Ο κ. Πόθος είναι σταθερός πολιτικός και εκπαιδευτικός υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής.

Χθες ο κ. Βουλευτής (σε άλλο σταθμό) ομολόγησε ότι υπάρχουν 27αρια τμήματα (ο ίδιος το διάβασε από το χαρτί) και να σας δώσω συγκεκριμένη πληροφορία, έχουμε και στην Α’  Λυκείου της Παναγούλας 26αρια τμήματα. Στο 3ο Γυμνάσιο υπάρχουν αίθουσες των 28τμ και ας έρθει ο κ. Πόθος να κάνει μάθημα.

Συνεπώς η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ είναι καθαρότατη και αντικειμενικότατη. Ο ίδιος ο κ. Πόθος σε ραδιοσταθμό ομολόγησε ότι υποχρεώθηκε, κάτω από πίεση, να αλλάξει την κατανομή των τμημάτων, προκειμένου να αραιώσουν οι μαθητές γιατί ήξερε πολύ καλά τι μέλλει γενέσθαι με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Σε ότι αφορά με τον συνάδελφο που κατηγορείται, δεν έχουμε αρμοδιότητα να γνωρίζουμε, γιατί είναι προανακριτικό υλικό. Έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και έχει σταλεί στην Κέρκυρα.

Οι βουλευτές, σε αυτή την χώρα,  είναι πλέον ανακριτές; Ας βγει ο κ. Ακτύπης να μας πει δημόσια ποιο είναι το όνομα του εκπαιδευτικού αφού είναι και ανακριτής. Γιατί απ’ ότι φαίνεται έχει γνώση της δικογραφίας.

Η θέση της ΕΛΜΕΖ, όπως την έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα, είναι η εξής:

Εμείς σεβόμαστε μία προανακριτική διαδικασία στην οποία εμείς δεν έχουμε θέση και ρόλο και σωστά δεν έχουμε. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της εξέτασης από τους πειθαρχικους προϊσταμένους, εκτός Ζακύνθου, και ως εκ τούτου και οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν καν πλήρη εικόνα όλων των στοιχείων”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Προβή στον παρακάτω σύνδεσμο.

 


Current track

Title

Artist