Current track

Title

Artist

Διονύσης Καρδιανός
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Τα πράγματα πήγαν καλύτερα φέτος στην πόλη σε σχέση με άλλες χρονιές/ Τα τρενάκια και τα τουριστικά λεωφορεία πρέπει να μεταφερθούν στο χώρο της μαρίνας εφόσον παραχωρηθεί στο Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ

11/09/2024


«Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στην πόλη φέτος ήταν καλύτερη από άλλες χρονιές. Είχαμε αποκομιδή απορριμμάτων τέσσερις φορές την ημέρα και πρέπει να επεκταθεί το δίκτυο των κάδων. Αν είναι πολλοί δεν θα γεμίζουν αμέσως.

Να πω επίσης ότι πλύθηκαν τέσσερις φορές οι κάδοι. Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πάρκινγκ, δυστυχώς το θέμα αυτό «κόλλησε» στην Αποκεντρωμένη από στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Αρκετοί συμπολίτες μας όταν υπήρξε πρόσκληση για να δώσουν χώρους, ενδιαφέρθηκαν και μάλιστα τα προσέφεραν σε λογικές τιμές.

Οι κυκλοφοριακές μελέτες για την Αλεξάνδρου Ρώμα και άλλους 19 μικρούς δρόμους, θα αποσταλούν από την Αποκεντρωμένη τον Οκτώβριο και θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης συνεδρίασε όταν χρειάστηκε δια περιφοράς τους τελευταίους τρεις μήνες και γνωστοποιώ πως η δια ζώσης συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη Τρίτη ή Πέμπτη. Αύριο θα φτιάξουμε την ημερήσια διάταξη.

Θα προσκαλέσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια, διότι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση είναι η δημιουργία κυκλικού κόμβου στην καμάρα του Αγίου Λαζάρου, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό στην πόλη.

Το πάρκινγκ στην περιοχή του ΙΚΑ πρέπει να αλλάζει κάθε μήνα. Σίγουρα έχουν υπάρξει και αστοχίες. Ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι να συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας κάποια πράγματα για να βελτιωθούν και όχι να κάνει «βουβή» αντιπολίτευση

Δεν είμαι υπέρ της εμποροπανήγυρης, όμως πρέπει να πω ότι φέτος λειτούργησε καλύτερα και πιο οργανωμένα, ενώ ήταν λιγότερα και τα απορρίμματα.

Χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου ο χώρος της μαρίνας να παραδοθεί στο Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ και να γίνει ένα μόνιμο πάρκινγκ επί πληρωμή. Εκεί θεωρώ πως πρέπει να μεταφερθούν τα τουριστικά λεωφορεία και τα τρενάκια. Να είναι η αφετηρία τους και να μη δημιουργείται πρόβλημα με το κυκλοφοριακό στην πλατεία Σολωμού και στη Στήλη των Πεσόντων.

Για τις κεραίες του Wi-Fi στην οδό Ταβουλάρη, άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, δεδομένου ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ανθρώπινη υγεία. Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να κλείσουμε τα κινητά μας και τα ρούτερ.

Την τοποθέτηση των κεραιών την έχουν ψηφίσει και αρκετοί από την αντιπολίτευση. Να προσθέσω πως αν βγουν τελικά οι κεραίες, θα μας αποκλείσουν από το Open Mall και θα χαθεί η χρηματοδότηση. Είναι ειδικός όρος να υπάρχει Wi-Fi.

Επειδή έχουμε περιστατικά με βία από ανήλικους, πρέπει να διοργανωθούν ενημερωτικές δράσεις. Το μπούλινγκ είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους νέους μας.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο κρίνεται ακατάλληλο για να φιλοξενήσει παιδιά και πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος στο Μουσικό Γυμνάσιο, ώστε οι μαθητές να μεταστεγαστούν προσωρινά εκεί…».


Current track

Title

Artist