Current track

Title

Artist

Σωτήρης Παπαδόγγονας
Πρόεδρος Συλλόγου «Παλαιάς Αγοράς»-Επικεφαλής Ομάδας Επιχειρηματικότητας

Ο τρόπος και το πλαίσιο που θα λειτουργήσει η Επιτροπή Τουρισμού στη Ζάκυνθο θα κριθεί στην πορεία/ Δήμος και εταιρεία έπρεπε να ενημερώσουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κεραιών Wi-Fi στην πρώην οδό Ταβουλάρη

11/09/2024


«Πριν από λίγες ημέρες με ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος, κ. Αγγελική Αυγουστίνου, ότι θα ήθελε να συμμετέχω στην Επιτροπή Τουρισμού στο κομμάτι του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Στόχος ήταν να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα βοηθήσουν το έργο το δικό της και των συνεργατών της. Ως εκ τούτου, εμένα με πρότεινε η ίδια.

Από την πλευρά μου απάντησα πως καλό θα ήταν να ενημερωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος και μου είπε πως θα υπάρχει ως μέλος ο κ. Γεωργάνος, διότι ο κ. Τζίμης δεν μπορούσε να συμμετέχει, εξαιτίας προβλήματος υγείας που είχε η σύζυγος του.

Ο βαρύς μοχλός ανάπτυξης της Ζακύνθου είναι ο τουρισμός, όμως πρέπει να στηριχθεί και ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα οι καλλιέργειες της ελιάς και της σταφίδας.

Είναι θετικό που δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας και πριν πω το ναι έψαξα για να δω τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Πράγματι και εκεί έχει συμβεί το ίδιο. Από κει και πέρα, ο τρόπος και το πλαίσιο που θα λειτουργήσει η Επιτροπή Τουρισμού στη Ζάκυνθο θα κριθεί στην πορεία.

Προσθέτω πως στην πρώτη αναγνωριστική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, υπήρξε μια σύγχυση και μη σωστός συντονισμός. Όμως, παρουσιάστηκαν ο σκοπός και οι σκέψεις. Από ότι έχω καταλάβει, οι επικεφαλής των ομάδων εργασίας θα μεταφέρουν τις προτάσεις των μελών τους στην Επιτροπή Τουρισμού και εκεί θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Έχω μια επιφυλακτικότητα, όμως αν συμμετέχουν μόνο οι 12 επικεφαλής των ομάδων εργασίας, θεωρώ πως δεν θα υπάρξει θέμα στη λειτουργικότητα της Επιτροπής και δεν είμαι αρνητικός. Στόχος είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και γι αυτό αποφάσισα να συμμετέχω.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου και έκανα μια πρόταση, προκειμένου να μην αποχωρήσει από μέλος της ομάδας της επιχειρηματικότητας ο κ. Γεωργάνος, με τον οποίο έχω συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν όταν τα παιδιά μας ήταν μαζί σε αθλητική δραστηριότητα. Ο κ. Τζίμης, με τον οποίο επίσης έχω καλή συνεργασία, μου είπε πως έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και μπήκε τέλεια στη συζήτησή μας.

Ο Σύλλογος της «Παλαιάς Αγοράς» ιδρύθηκε το 2016 από μια ομάδα ενεργών πολιτών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται από τους Αγίους Σαράντα μέχρι τον Άγιο Παύλο, επιθυμώντας την ανάπτυξη και την ανάπλαση.

Γύρω στα 60 άτομα έχουν συγκεντρώσει υπογραφές, ζητώντας να απομακρυνθούν οι κεραίες του Wi-Fi, που μπήκαν στις κολόνες του δημοτικού φωτισμού στην οδό Μαρτινέγκου (πρώην Ταβουλάρη). Δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτή την αγωνία που εκδηλώνουν για την υγεία τους.

Διευκρινίζω πως η ανάπλαση της Ταβουλάρη έγινε από το «Πράσινο Ταμείο» και όχι από το Open Mall. Το έργο σχεδιάστηκε από το Επιμελητήριο Ζακύνθου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος.

Για μένα η τοποθέτηση των κεραιών είναι ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, όμως τονίζω πως είτε η εταιρεία που τις τοποθέτησε, είτε ο Δήμος που έχει την εποπτεία, έπρεπε από πριν να κάνουν μια διαβούλευση με τους κατοίκους και να τους παρουσιάσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά.

Όταν γίνεται ένα έργο πρέπει να υπάρχουν ειδικοί συνεργάτες, που θα απαντούν σε ερωτήσεις και θα δίνουν διευκρινίσεις στους πολίτες, διότι πρέπει να γνωρίζουν τι γίνεται.

Εις το εξής ο Σύλλογος της «Παλαιάς Αγοράς» θα απευθυνθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης πρώτα και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν όμως βρεθούμε εκεί, φροντίσαμε να απευθυνθούμε σε ειδικό επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος έχει όλες τις περγαμηνές για να κρίνει το εάν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μας παρουσιαστούν είναι σωστά ή λάθος…».

 


Current track

Title

Artist