Current track

Title

Artist

Βαγγέλης Τσώλας
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου

Επί έξι μήνες δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στο νοσοκομείο και ο Διοικητής αποφασίζει αναγκαστικά μόνος του/ Τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού παραμένουν όμως εξυπηρετούνται όλοι όσοι ζητούν τη βοήθειά μας

05/09/2024


«Όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σε γενικές γραμμές όσοι ζήτησαν τη βοήθειά μας, εξυπηρετήθηκαν.

Στη Μαιευτική Κλινική έχουν απομείνει πέντε εργαζόμενες και ενδέχεται το επόμενο διάστημα να είναι τέσσερις, λόγω του γεγονότος ότι μία συνάδελφος θα πάρει την άδειά της. Στους γιατρούς δεν υπάρχει πρόβλημα αφού είναι τέσσερις.

Δεν υπάρχει καμία έγγραφη ή προφορική καταγγελία στο Σωματείο των Εργαζομένων ότι ήρθαν έγκυες στο νοσοκομείο και τους είπαν οι μαίες να φύγουν και να πάνε έξω. Είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε και το ακούω για πρώτη φορά.

Είχε έρθει μια μαία από τη Νάξο για ενίσχυση και έφυγε μία άλλη, ενώ η συνάδελφος που την περιμέναμε από το Αγρίνιο δεν θα έρθει τελικά, διότι αντιδρά το εκεί σωματείο.

Δύο μαίες έχουν γεννήσει και πήραν άδεια ανατροφής τέκνου, καμία δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άδεια με αναρρωτική, ενώ όσες έχουν ποσοστό αναπηρίας από 60% έως 80% πρέπει να παίρνουν άδεια και να ξεκουράζονται, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Οι δεσμεύσεις για το επικουρικό προσωπικό και τους τραυματιοφορείς δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί και να πω ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αφού ο ένας γιατρός που υπήρχε εκεί χτύπησε και πρέπει να χειρουργηθεί.

Υπάρχουν 30 νεφροπαθείς στο Νομό μας που πρέπει να εξυπηρετηθούν και από ότι μου είπε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει σταλεί αίτημα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για να έρθει άλλος γιατρός για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και νομίζω ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί.

Στην Παθολογική Κλινική συνεχίζει να είναι μόνος του ο κ. Κούτσης και η γιατρός του Κέντρου Υγείας κάνει κάποιες εφημερίες. Θα δούμε αν θα συνταξιοδοτηθεί τέλος του χρόνου ο κ. Κούτσης ή αν θα παραμείνει.

Υπάρχουν άλλες κλινικές, όπως η Χειρουργική, που έχουν γιατρούς και τα πήγαμε πολύ καλά την καλοκαιρινή περίοδο, που είχαμε αρκετά τροχαία, αλλά και πολύ κόσμο που ερχόταν στα επείγοντα.

Εκεί υπήρχαν εντάσεις και έχουμε πει ότι είναι απαραίτητο να βρίσκονται στα ΤΕΠ επιμελητές γιατροί και όχι μόνο ειδικευόμενοι ή γιατροί που κάνουν το αγροτικό τους.

Με την εταιρεία Σεκιούριτυ που πρέπει να υπάρχει στο νοσοκομείο δεν έχουμε καμία εξέλιξη και τα καθήκοντα αυτά τα κάνει ουσιαστικά συνάδελφος που δουλεύει στην πύλη.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι επί έξι μήνες δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στο νοσοκομείο, διότι η κυβέρνηση δεν έχει διορίσει τα δύο άτομα που προβλέπονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Διοικητής να ρισκάρει και να παίρνει αποφάσεις μόνος του, διότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί. Οι αποφάσεις όμως στη συνέχεια πρέπει να επικυρωθούν από το ΔΣ.

Τέλος, δύο συνάδελφοι που εργάζονται στο νοσοκομείο Ζακύνθου ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν εκτός νησιού για να έρθουν στην Αιμοδοσία. Λέω λοιπόν πως πρέπει να τους στείλουμε, διότι υπάρχουν εργαζόμενοι στην Αιμοδοσία που έχουν να πάρουν άδεια και ρεπό 200 ημέρες…».


Current track

Title

Artist