Current track

Title

Artist

Αγγελική Αυγουστίνου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Στην πρώτη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής εστιάσαμε στη μεθοδική και στοχευμένη παρουσία μας στις εκθέσεις που θα λάβουμε μέρος

04/09/2024


 

“Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου μας, μία Επιτροπή η οποία συνεδριάζει μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ήταν πάρα πολύ καλό το κλίμα. Ένα κλίμα ένωσης, ένα κλίμα μεγάλης ανάγκης για δουλειά και για νέους στόχους. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της τουριστικής επιτροπής. Χθες έδωσαν δυναμικό παρών. Ακόμα και τα μέλη που δεν μπόρεσαν, για διάφορους λόγους, να παραβρεθούν επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μου και με ενημέρωσαν για το λόγο που απουσιάζουν κι αυτό δείχνει πόσο καλό κλίμα υπάρχει με το “καλημέρα” αυτής της επιτροπής.

 

Συζητήσαμε για τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Όντως ξεκινήσαμε λίγο ανορθόδοξα. Δεν ήθελα να ξεκινήσω με αυτό το θέμα την πρώτη μας συνεδρίαση, όμως είναι κάτι που έπρεπε να γίνει διότι πιέζει ο χρόνος. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθηκαμε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον κ. Τρεπεκλη για τις εκθέσεις που θα λάβει μέρος η ΠΙΝ και θα πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να ενημερώσουμε σε ποιες εκθέσεις θα λάβει μέρος η Ζάκυνθος.

Βέβαια, το πιο σημαντικό δεν είναι η συμμετοχή αλλά πως θα είναι η παρουσία μας στην έκθεση. Πρέπει να είναι μεθοδική και στοχευμένη, ανάλογα με την τουριστική αγορά που θα απευθυνόμαστε κάθε φορά. Οπότε αυτό μας βρήκε όλους σύμφωνους.

 

Αυτό ήταν, λοιπόν, το πρώτο μας θέμα. Το δεύτερο είχε να κάνει αναφορικά με το προωθητικό υλικό, το οποίο δυστυχώς, όπως ανέφερα και χθες στα μέλη της επιτροπής, η νέα δημοτική αρχή δεν βρήκε τίποτε απολύτως στο αρμόδιο γραφείο.

Οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με κάτι γρήγορο και εύχρηστο για τους επόμενους τέσσερις (4) μήνες και συγχρόνως να ετοιμάζουμε κάτι δυνατό και σε ηλεκτρονική μορφή για το 2025 και τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα το εξελίσσουμε ιδιαίτερα σε ηλεκτρονική μορφή και λιγότερο σε έντυπη.

 

Αυτό θα είναι πάλι θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής στην οποία θα πρέπει να χαράξουμε όλοι μαζί την στρατηγική μας για την προώθηση του τουρισμού του νησιού μας για το έτος του 2025 γιατί θα πρέπει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να το καταθέσουμε στην Περιφέρεια και τον ΕΟΤ.

Τέθηκαν σοβαρά θέματα, όπως πού βρίσκεται ο τουρισμός μας, πού θέλουμε να τον πάμε κ.α. Θα γίνει μία συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα γιατί από κει πρέπει να ξεκινήσουμε για να χαράξουμε τη δική μας στρατηγική.

Αναφέρθηκα επίσης στο τουριστικό τμήμα του Δήμου όπου υπάρχει μόλις ένα άτομο στο τμήμα. Αυτό παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, η οποία (πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες) δημιούργησε Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού η οποία θα είναι έτοιμη σε δύο (2) μήνες έτσι ώστε όσα συζητάμε στην τουριστική επιτροπή και πάνε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για έγκριση, να μπορούν να υλοποιηθούν”.


Current track

Title

Artist