Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας"

Το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και όλης της Ελλάδας, δυστυχώς δεν θα χτυπήσει στο 2ο Δημοτικό της πόλης και είναι άγνωστο το πότε θα χτυπήσει ξανά

02/09/2024


 

 

“Το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και όλης της Ελλάδας, δυστυχώς δεν θα χτυπήσει στο 2ο Δημοτικό της πόλης και είναι άγνωστο το πότε θα χτυπήσει ξανά.

Οι διαδικασίες για την μεταστέγαση του συγκεκριμένου σχολείου έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ. Εμείς, ως “Δύναμη Ελπίδας” είχαμε κάνει ερώτηση (Μάιο ή Ιούνιο) αν υπάρχει σχέδιο για την μεταστέγαση διότι ήταν πασιφανές ότι το σχολείο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά στην κατάσταση που ήταν.  Τότε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακτύπης μας έλεγε να μην ανησυχούμε διότι υπήρχε σχέδιο και το σχολείο θα μπορούσε να λειτουργήσει κάπου αλλού.

Στην πορεία, όμως, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε σχέδιο. Και τώρα λίγες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι τρέχουμε να προλάβουμε τι; Δεν υπήρχε ούτε χρηματοδότηση. Άκουσα πριν λίγες ημέρες τον κ. Βουλευτή να δηλώνει, σε συνέντευξη του, ότι είμαστε στο στάδιο εξεύρεσης χρηματοδότησης για να αγοραστούν οι αίθουσες προκάτ, οπότε όπως καταλαβαίνετε αργούμε πάρα πολύ.

Δεν ξέρω τι σκέφτεται η δημοτική αρχή, αλλά κάτι πρέπει να κάνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο.

Δεν έχω δει πουθενά μία ανακοίνωση του Δήμου που να ενημερώνει, δημόσια, την μαθητική κοινότητα και τους γονείς για το πότε θα λειτουργήσει το σχολείο στο νέο χώρο. Υπάρχει μία ανοργανωσιά, ένα αλαλούμ, χωρίς να ενημερώνονται οι γονείς και δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρουν λύσεις και τελικά να το α πηγαίνουν σε άλλα σχολεία. Οπότε, αυτό θα δημιουργήσει γενικότερο πρόβλημα. Όλα είναι στον αέρα. Όλα είναι ρευστά…”.

 


Current track

Title

Artist