Current track

Title

Artist

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Περιμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις για το 2ο Δημοτικό σχολείο όμως οι αίθουσες προκάτ θα τοποθετηθούν σε δύο με τρεις μήνες/ Κάνω έκκληση στους γονείς να μην ζητούν τη μετεγγραφή των παιδιών τους σε άλλα διδακτήρια

27/08/2024


«Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας είμαστε πλήρεις για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού έχουν διοριστεί 57 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Κάποιοι από αυτούς παίρνουν άδειες ανατροφής τέκνου ή κύησης, γι αυτό και φροντίσαμε να έχουμε και γύρω στους 60 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κάνοντας έγκαιρα την απαραίτητη διαδικασία.

Θα υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις σε παράλληλες στηρίξεις και στόχος μας είναι πάντα τα παιδιά μας να αποκτούν γνώση σε ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Από ‘κει και πέρα υπάρχουν προβλήματα που δεν αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και αυτά έχουν να κάνουν με τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Θα αρχίσω με το Δημοτικό της Δερματούσας, το οποίο λειτουργεί διχοτομημένα σε Πλάνο και Τραγάκι. Το κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω στατικότητας, και προσωρινά θα στεγαστεί σε προκάτ στο Μουσικό Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών θα διαρκέσει από 2 έως 3 μήνες. Αυτό που πρέπει να αποφασιστεί τώρα είναι αν τα παιδιά θα πάνε σχολείο το απόγευμα είτε στο 1ο Δημοτικό (Καραμπίνειο), είτε στο 3ο Δημοτικό (Άμμου).

Εξετάζονται διάφορα σενάρια και εναλλακτικές λύσεις από υπερκείμενες από εμάς Αρχές, διότι δεν είναι όλα στη δικαιοδοσία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέλω να πω ότι τα αιτήματα των γονέων είναι και δικά μας αιτήματα. Πρέπει όμως να υπάρχουν και εφικτές λύσεις. Εξετάσαμε ακόμη και την περίπτωση τα παιδιά να πάνε στο ΤΕΙ και μιλήσαμε σχετικά με τον κ. Καρύδη, όμως από τη μια δεν μπορούν να εγκατασταθούν εκεί ανάμεσα σε ενήλικους και από την άλλη δεν έχει χαρακτηριστεί σχολικός χώρος. Καταλαβαίνετε όλοι ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Σε σύσκεψη που κάναμε στο Δήμο, η Αντιπεριφέρεια μας είπε ότι θα κινηθεί γρήγορα για τη μεταφορά των μαθητών, όμως χρειάζονται στοιχεία για τον τόπο κατοικίας του κάθε μαθητή και για τα δρομολόγια.

Περιμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις για το 2ο Δημοτικό και επιθυμία όλων μας είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου, αλλά και του 2ου νηπιαγωγείου, να είναι μαζί και όχι να χωρίσουν.

Παρατηρείται το φαινόμενο, και λόγω της απογευματινής λειτουργίας, γονείς να έρχονται στην Πρωτοβάθμια και να ζητούν τα παιδιά τους να μετεγγραφούν σε αλλά σχολεία για να γλιτώσουν τις όποιες δυσκολίες προκύψουν. Κάνω έκκληση να κρατήσουμε όλοι μαζί όρθιο το 2ο Δημοτικό.

Για το «Αρετάκειο» να τονίσω ότι εμείς θέλουμε να λειτουργεί ως εξαθέσιο σχολείο και αυτό θα γίνει φέτος. Το ανέφερα αυτό στον κ. Αρετάκη, όμως έχει μόλις 51 εγγεγραμμένους μαθητές. Είναι άλλο πράγμα λοιπόν η λειτουργικότητα κι άλλο το ζήτημα το οργανικό. Σωστά το Υπουργείο Παιδείας το υποβάθμισε οργανικά.

Θέλουμε να στηρίξουμε σχολεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές, όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν μαθητές. Είναι δεδομένη η ευαισθησία για το συγκεκριμένο διδακτήριο τόσο η δική μου, όσο του Βουλευτή και του Δημάρχου.

Στηρίζουμε τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα και μάλιστα εγώ πήγα μαζί με τα παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης στη διεθνή ολυμπιακή ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία και μείναμε μερικές ημέρες στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά και είμαι στο πλευρό τους.

Στο σχολείο του Ρομιρίου αντικαθίσταται συνολικά η σκεπή, ενώ και σε άλλα διδακτήρια γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τον Δήμο. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς…».


Current track

Title

Artist