Current track

Title

Artist

Αγαπητός Βίτσος
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Ζακύνθου

Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να βελτιωθεί κι άλλο η καθημερινότητα στη Ζάκυνθο/ Εντοπίσαμε κάποια «λαθάκια» τα οποία δεν θα επαναληφθούν την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο και αυτό είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής

26/08/2024


«Δώσαμε μεγάλη «μάχη» για να διατηρηθούν καθαρά τα σημεία και οι περιοχές από τις οποίες θα περνούσε η λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου.

Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες σαν υπεύθυνοι για την καθημερινότητα, αλλά και το τμήμα πεζής καθαριότητας. Τους ευχαριστώ όλους.

Η εικόνα της πόλης μας είναι το Α και το Ω, όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες μας. Πρέπει να αντιληφθούν και οι συμπολίτες μας, ότι τα σκουπίδια δεν πρέπει να τα βγάζουν αμέσως μετά όταν περνάει το απορριμματοφόρο.

Ως νέα Δημοτική Αρχή ετοιμάζουμε την Κανονιστική, που ο καθένας θα γνωρίζει αναλυτικά τις ώρες που περνούν τα απορριμματοφόρα, ώστε να περιοριστούν οι άσχημες εικόνες, που δημιουργούνται και όταν σέρνουν κάποιοι τα σκουπίδια, γεμίζοντας με ζουμιά και λάδια τα πεζοδρόμια.

Ζούμε σε έναν Άγιο τόπο και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε αν θέλουμε να είναι καθαρός. Να κάνουμε μισό βήμα τη φορά. Δεν είναι μόνο κάποιοι καταστηματάρχες που σέρνουν σκουπίδια. Ευθυνόμαστε όλοι για αυτό που συμβαίνει.

Πρόσφατα είχαμε πλύνει και αδειάσει τους κάδους που υπάρχουν στα δικαστήρια και μια κυρία πήγε να πετάξει μια σπασμένη καρέκλα. Της είπα να μην το κάνει εκείνη τη στιγμή, ώστε ο χώρος να μείνει καθαρός και το δέχθηκε. Νομίζω πως μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες αρκεί να προσπαθήσουμε.

Είμαστε από τους ανθρώπους που δουλεύουμε καθημερινά και ενωμένοι για το κοινό καλό. Προσωπικά γυρνάω όλη την πόλη πάνω στο μηχανάκι για να βλέπω που χρειάζονται παρεμβάσεις. Θα συνεχίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σαν Υπηρεσία αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Δεν είχαμε καλά νέα για τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί, λόγω Covid. Γύρω στα 18 άτομα δεν θα εργαστούν άλλο στον Δήμο και χάνουμε υδραυλικούς, συγκολλητές, ελαιοχρωματιστές, κλπ.

Πλέον έχουμε 4 ηλεκτρολόγους, εκ των οποίων οι 2 θα φύγουν και οκτώ ακόμη άτομα για τις υπόλοιπες εργασίες. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτά τα κενά. Θα επιλυθούν όσα θέματα είναι επείγοντα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους των Τεχνικών Υπηρεσιών και τον προϊστάμενο, κ. Μάκη Κόμη, αλλά και τους υπαλλήλους της καθαριότητας, για τη συνεργασία που είχαμε. Έκαναν όλοι μεγάλο αγώνα.

Παρεμβάσεις στα σχολεία μας γίνονται και θα τις γνωστοποιήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Ακτύπης, ενώ θέλω να πω ότι και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Νίκος Γιακουμέλος, έχει συμβάλλει πολύ και γυρίζει και αυτός καθημερινά σε όλη τη Ζάκυνθο. Παλεύουμε όλοι μαζί και δεν περισσεύει κανένας.

Ξέρετε πως παραλάβαμε έναν κατεστραμμένο Δήμο, χωρίς οχήματα και προσωπικό. Κάποια από αυτά επισκευάστηκαν, όμως όταν ένα όχημα είναι ακινητοποιημένο για καιρό, θα βγάζει συνεχώς προβλήματα. Αυτό είναι μια απάντηση στο γιατί τρέχουν ζουμιά από τα απορριμματοφόρα.

Όταν τοποθετήσαμε κολωνάκια σε διάφορους οδούς, το σκεπτικό μας ήταν να είναι εύκολη η έξοδος από την πόλη σε περίπτωση ενός σεισμού ή μιας πυρκαγιάς.

Θα σας αναφέρω πράγματα που έγιναν μπροστά μου. Στο Δημοτικό πάρκινγκ μετά το ΞΕΝΙΑ πυροσβεστικό όχημα δεν μπορούσε να περάσει γιατί στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε λεωφορείο. Στην οδό Σκαρβελά, παραπλεύρως του Φοίνικα, βάλαμε κολωνάκια όταν είδα πως λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων είχε «κολλήσει» ασθενοφόρο.

Η Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση μας ακύρωσε την απόφαση για τα πάρκινγκ περιμετρικά της πόλεως, όμως θα στείλουμε τα έγγραφα που απαιτούνται και θα προχωρήσουμε κανονικά. Δεν σταματάμε λεπτό για όλα τα θέματα.

Με την Τροχαία υπάρχει καλή συνεργασία για να ελέγχεται η παράνομη στάθμευση, όμως πραγματικά που να πρωτοπάνε και αυτοί;

Εντός της Δημοτικής Αρχής τα συζητάμε όλα. Ήταν το πρώτο μας καλοκαίρι αυτό που διανύουμε και έχουμε εντοπίσει κάποια «λαθάκια», τα οποία να είστε βέβαιοι πως δεν θα επαναληφθούν την επόμενη τουριστική περίοδο.

Όσους κάδους απορριμμάτων και να τοποθετήσουμε στη Ζάκυνθο, δεν υπάρχει περίπτωση να απαλλαγούμε από τις… χαβούζες. Αυτό το λέω γιατί έχω παρατηρήσει πως στους πράσινους κάδους οι συμπολίτες μας αφήνουν πολλά ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Από ‘κει και πέρα μοιράσαμε νέους κάδους και θα έρθουν κι άλλοι, ενώ το 2025 θα έχουμε και την Κανονιστική.

Σε ό,τι αφορά την πλατεία Σολωμού, αλλά και τα υπόλοιπα σημεία εντός της πόλης, έχουμε συνεννοηθεί με τον Δήμαρχό μας να τα πλένουμε συχνά, όμως με το νερό δεν φεύγει η βρωμιά και θα προμηθευτούμε ένα μηχάνημα που θα αφαιρεί τις τσίχλες που είναι κολλημένες στις πλατείες και τα πεζοδρόμια, αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα λάδια. Να σηκώνουμε τα σκουπίδια για να τα πάμε στον κάδο και όχι να τα σέρνουμε.

Μετά του Αγίου παρουσιάστηκαν σκουπίδια στα καλαθάκια της παραλιακής για τα οποία ευθύνη έχει το Λιμενικό Ταμείο και όχι ο Δήμος. Μίλησα με τον πρόεδρο, κ. Πλέσσα, και μετά από λίγες ώρες το είχε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και τις σέβομαι απολύτως. Θέλω να ζητήσω απ’ όλους όμως, να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. Το καλοκαίρι τελειώνει και είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε κι άλλο την καθημερινότητα. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε…».

 


Current track

Title

Artist