Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Βγαίνουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και κατηγορούν τον Βουλευτή για τα προκάτ που έφερε, όταν τα έχει ζητήσει ήδη η μαθητική κοινότητα

13/08/2024


 

 

“Όταν κλήθηκα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραβρεθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η μετακίνηση των μαθητών σε άλλο χώρο διδασκαλίας, δεν το σκέφτηκα καν. Είμαι εδώ, για να συμβάλλω και να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί και όπου είναι απαραίτητο τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και σε άλλα των συμπολιτών μας.

Εκεί ήμουν για να ακούσω και για να δηλώσω τη συμπαράσταση μου και να προσπαθήσω μαζί με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς για να λύσουμε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της αστάθειας στο σχολείο του 2ου Δημοτικού.

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, όμως αναγκάστηκα, όταν για μία ακόμη φορά, κάποιοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν μίλησαν πάλι για τα προκατ τα οποία φέρνω εγώ στα σχολεία του νησιού.

Αυτό που τους είπα, χθες το βράδυ, ήταν ότι πιστεύουν να σηκώνουμε κάθε πρωί στο σπίτι μου στους Αμπελόκηπους και σκέφτομαι πώς θα γεμίσω τους χώρους σας με προκάτ; Σε καμία περίπτωση. Αυτό μου το ζητάνε οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Όταν, για παράδειγμα, το 2θεσιο σχολείο των Αμπελοκήπων προσπάθησαν να το κάνουν 3θεσιο, 4θεσιο όπως καταλαβαίνετε ο αριθμός των μαθητών είναι αυτός ο οποίος αναβαθμίζει ένα σχολείο και το κάνει 3θεσιο, 4θεσιο, 6θεσιο κοκ.

Και έρχονται και μου λένε τον Μάιο ότι τον Σεπτέμβριο πρέπει να βάλουμε παιδιά μέσα σε αίθουσα και αν δεν κάνω κάτι άμεσα, αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σε ένα άλλο σχολείο, όπου θα στριμωχτουν και δεν θα είναι της επιλογής τους , νομίζω ότι το γεγονός ότι ι Βουλευτής άμεσα λύνει το πρόβλημα και φέρνει την αίθουσα, σε χρόνο ρεκόρ, θα έπρεπε τουλάχιστον να ακούσω ένα “Ευχαριστώ”. Κυρίως από την σχολική κοινότητα.

Και δω βλέπουμε να βγαίνουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και κατηγορούν τον Βουλευτή για τα προκάτ που έφερε, όταν τα έχει ζητήσει ήδη η μαθητική κοινότητα.

Εγώ τη δουλειά μου την κάνω. Ποια είναι αυτή; Να δώσω λύση, εδώ και τώρα, στο στεγαστικό πρόβλημα που δημιουργείται σε ένα σχολείο, το οποίο έχει την ανάγκη να στεγάσει τους μαθητές.

Από κει και πέρα όμως άλλος φορέας είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να δώσει μία μόνιμη λύση μέσα στο επόμενο διάστημα. Κι αυτός ο φορέας είναι ο Δήμος.

Προς τι λοιπόν αυτή η κριτική για τις αίθουσες προκάτ που εγώ αναγκάζομαι και πηγαίνω στην Αθήνα και στις Κτηριακές Υποδομές για να μπορέσω να διασφαλίσω αυτές τις αίθουσες, τις οποίες τις ζητά ολόκληρη η Ελλάδα. Παντού υπάρχει αυτό το πρόβλημα και οι εκάστοτε Δήμοι το αντιμετωπίζουν με προκάτ.

Οπότε κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι με το ζόρι, κάποιες φορές, καταφέρνω να τις πάρω διότι μου τις ζητούν την τελευταία στιγμή”.


Current track

Title

Artist