Current track

Title

Artist

Διονύσης Μπονίκος
Μηχανικός

Δεν θα έστελνα το παιδί μου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο τον Σεπτέμβριο/ Το 90% των υποστυλωμάτων του ισογείου παρουσιάζουν ανεπάρκειες!

13/08/2024


«Όλα τα δημόσια κτήρια που κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ 1970-1980, παρουσιάζουν προβλήματα, λόγω κακής ποιότητας των υλικών. Το 2ο Δημοτικό εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, αφού φτιάχτηκε το 1972.

Στο ερώτημα για το εάν πρέπει να το ανακατασκευάσουμε ή να το κατεδαφίσουμε, η απάντηση είναι πως πρέπει να περιμένουμε τη μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μόνο σίγουρο όμως, επειδή με τους συναδέλφους μηχανικούς έχουμε «τρέξει» κάποια μοντέλα, είναι ότι θα παρουσιαστούν μεγάλες ανεπάρκειες! Ήδη αυτές τις βλέπουμε, σε ποσοστό 90%, στα υποστυλώματα του ισογείου!

Όχι, εγώ δεν θα έστελνα το παιδί μου τον Σεπτέμβριο σε αυτό το σχολείο. Δεν θα το χαρακτηρίσω ακατάλληλο, αλλά μη ασφαλές!

Το σχολείο χωροταξικά βρίσκεται σε δυσμενή θέση, διότι σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς, οι δρόμοι είναι στενοί και ουσιαστικά δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής.

Εμείς δουλεύουμε τη μελέτη όχι με σεισμική κλάση Β1, αλλά Α1. Δηλαδή, στόχευση είναι να το κάνουμε απόλυτα ασφαλές. Να πω επίσης ότι ο αρμός είναι μηδαμινός και δεν υπάρχουν αποστάσεις…».


Current track

Title

Artist