Current track

Title

Artist

Νίκος Ακτύπης
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ζακύνθου

Θα «σκάσουν» πολλά προβλήματα στα χέρια της παρούσας Δημοτικής Αρχής/ Το 2ο Δημοτικό θα μπορούσε να μετεγκατασταθεί προσωρινά στο Μουσικό Γυμνάσιο

13/08/2024


«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτική Αρχή, είχα πει πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, τα οποία θα «σκάσουν» στα χέρια μας.

Η κατάσταση στο 2ο Δημοτικό ήταν δύσκολη από το 1989, όταν και υπηρέτησα με την ιδιότητα του δασκάλου. Τα θέματα αυτά ήταν ίδια και την περίοδο 2011-2014, που ήμουν πάλι Αντιδήμαρχος Παιδείας στη Δημοτική Αρχή Μποζίκη.

Στην παρούσα φάση έχουμε μια ειλικρινή συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού και να πω ότι δεν θα γινόταν τώρα συζήτηση, αν το συγκεκριμένο διδακτήριο δεν είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Τον Μάρτιο του 2023 ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) μας έστειλε έγγραφο για να γίνει δευτεροβάθμιος έλεγχος.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, μας επισκέφθηκε ο κ. Στραβοδήμος, ο οποίος διαπίστωσε πολλά προβλήματα.

Στις 28 Ιουνίου ήρθαν εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου από την Αθήνα και με την πρώτη ματιά που έριξαν, απόρησαν και είπαν: «Αν είναι δυνατόν να μπαίνουν παιδιά σε αυτό το σχολείο».

Πήγαμε σε πολλούς χώρους για να δούμε που μπορεί να γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου. Ένας από αυτούς ήταν τα γήπεδα τένις στην Αγία Τριάδα, όμως εκεί δεν μπορεί να γίνει κάτι γιατί εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ.

Κάναμε αυτοψίες στο 1ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο του Βανάτου, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές, όμως οι γονείς δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους εκτός πόλης και εμείς σεβόμαστε την απόφασή τους.

Πλέον ο χώρος που μπορούν να μπουν αίθουσες προκάτ μετά και από συνεννόηση που έχουμε με τον Βουλευτή, είναι ανάμεσα στη Μαθητική Εστία και στο  Μουσικό Γυμνάσιο. Να πω όμως, ότι την τελική απόφαση θα τη λάβουν η Επιτροπή Καταλληλότητας και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση…».


Current track

Title

Artist