Current track

Title

Artist

Διονύσης Μαλλιάς
Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής ΔΕ Αρτεμισίων

Είναι άδικο αυτό που γίνεται σε μένα. Τα παιδιά μου στο σπίτι δεν με βλέπουν γιατί τρέχω με τις μπάντες.  Δεν έχω ξεχωρίσει ποτέ τα παιδιά στην φιλαρμονική. Όλα είναι παιδιά μου. Και αυτό είναι το καλό ευχαριστώ;

08/08/2024


Μέσα σε μία συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Ζακυνθίων και νυν της Δ.Ε. Αρτεμισίων, Διονύσης Μαλλιάς.

Ο κ. Μαλλιάς ήταν καλεσμένος του Γιώργου Αναγνωστόπουλου στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος”, με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Στασινόπουλου να τον μετακινήσει από την πόλη στο Μαχαιράδο.

Ήταν αρκετές οι στιγμές, κατά την 40λεπτη συνέντευξη του, που ο Αρχιμουσικός… “λύγισε” και με δάκρυα στα μάτια προσπάθησε να αποτυπώσει τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Μαλλιάς αναφέρθηκε στην 24χρονη παρουσία ως Αρχιμουσικός στην αρχαιότερη Φιλαρμονική της Ελλάδας και αμέσως μετά αναφέρθηκε στις εξελίξεις μετά την προσωπική απόφαση του Δημάρχου (την 1η Αυγούστου 2024) να τον πάει στο Μαχαιράδο. Πάμε να δούμε τι ακριβώς είπε:

 

“Εγώ έμαθα ότι πάω στην Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων από ένα χαρτί που μου κοινοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου 2024. Η αντίδραση, τόσο εμένα, όσο και των μουσικών αλλά και των γονέων τους ήταν απότομη, διότι έως τώρα δεν είχε προκύψει κάποιο θέμα.

Η μπάντα προετοιμαζόταν για την συναυλία στις 18 Αυγούστου στο ύπαιθριο θέατρο. Είχαν βγει οι υπηρεσίες του Αυγούστου έτσι ώστε οι μουσικοί που εργάζονται να ζητήσουν ρεπό από τις δουλειές τους, για να ανταπεξέλθουμε στις εκδηλώσεις αυτού του μήνα, που ανέκαθεν ήταν πολλές. Οπότε, όλα τινάχτηκαν στον αέρα, χωρίς λόγο.

Κι αυτό το λέω διότι με χθεσινή κουβέντα που είχα με τους γονείς των παιδιών της φιλαρμονικής, μου μετέφεραν ότι τα παιδιά τους ΔΕΝ θα συμμετάσχουν σε καμία εκδήλωση που θα έπαιρνε μέρος η αρχαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδος.

Να σας ενημερώσω ότι την ίδια απόφαση έχουν πάρει και οι μουσικοί στην φιλαρμονική που πηγαίνω, στην ΔΕ Αρτεμισίων. Σε ότι αφορά, τέλος, την φιλαρμονική στην ΔΕ Αλυκών, ο Αρχιμουσικός ο κ. Μαρούδας με ενημέρωσε ότι με πολλή μεγάλη δυσκολία θα καταφέρει να κατεβάσει τους μουσικούς ανήμερα της Παναγίας στο Καταστάρι.

Και πάμε στον Σύλλογο Φίλων της Φιλαρμονικής. Αυτός ο σύλλογος δημιουργήθηκε από γονείς, με πρόταση δική μου. Βλέπαμε τον αγώνα των παιδιών μας και επειδή έπρεπε να υπάρξει μία εξέλιξη στην πρόοδο τους δημιουργήσαμε αυτόν τον σύλλογο.

Στο επίμαχο θέμα ο σύλλογος έβγαλε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την μετακίνησή μου και συμπαράστασης στο πρόσωπο μου και αναφέρει μέσα ότι θα στηρίξει την 24ετη προσφορά μου στην μπάντα.

Ο κ. Μούτσιος, που διατελεί Πρόεδρος του συλλόγου, όταν τον ρώτησε ο Δήμαρχος στη χθεσινή συνάντηση για τη θέση του συλλόγου, δήλωσε μπροστά σε όλους ότι θα στηρίξει την απόφαση του Δημάρχου και θα στηρίξει τον νέο Αρχιμουσικό, τον κ. Αγαλιωτη. Κι αυτό, χωρίς να υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου (εγώ είμαι Αντιπρόεδρος στον σύλλογο).

Δηλαδή τι έκανε ο κ. Μούτσιος; Κάτι που έχει αποτάξει ο Ελληνικός λαός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το “Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν”.

Να βγει ένας δημόσια και να πει αν πήγα ποτέ ενάντια στην μπάντα του Δήμου και σε κανένα Δήμαρχο. Μου ζητήθηκε, τον τελευταίο χρόνο, να πηγαίνω στην μπάντα της ΔΕ Αλυκών. Επτά (7) ημέρες την εβδομάδα δουλεύω. Και το κάνω, περισσότερο, για την αγάπη μου για τις μπάντες της Ζακύνθου .

(Βάζει τα κλάματα) Είναι άδικο αυτό που γίνεται σε μένα. Τα παιδιά μου στο σπίτι δεν με βλέπουν γιατί τρέχω με τις μπάντες.  Δεν έχω ξεχωρίσει ποτέ τα παιδιά στην φιλαρμονική. Όλα είναι παιδιά μου. Και αυτό είναι το καλό ευχαριστώ;

Έχω κάνει σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά μου και ποτέ δεν αρνήθηκα να πάω όπου χρειάστηκε και όπου μου ζητήθηκε.

(Βάζει και πάλι τα κλάματα) Είμαι από 4 ετών στη συγκεκριμένη μπάντα. Δεν θα μου αλλάξει κανείς την ψυχή. Είμαι 49 ετών και 45 χρόνια κάνω την λιτανεία του Αγίου μας, σαν μουσικός και σαν μαέστρος. 

Εγώ πιστεύω ότι πίσω από την αντικατάσταση μου υπάρχουν άλλοι λόγοι, τους οποίους κάποια στιγμή οι Ζακυνθινοί θα τους μάθουν.

Ο μαέστρος της φιλαρμονικής της Κέρκυρας ο κ. Πρωσοπαρης όταν το έμαθε, με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε. Γιατί είμαστε αδέρφια!!!

Τέλος, θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς, που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, στους δικούς μου ανθρώπους, στους δασκάλους μου, στον Γιώργο Τσουρουνακη που ήταν ο μόνος κι ας είναι στην αντιπολίτευση πήγε στα παιδιά αυτά και τους έδωσε ένα ποτήρι νερό και τους συμπαραστάθηκε.

Επίσης, στον Άγγελο Τετράδη (που μπορεί να με έχει βρίσει στο παρελθόν) και τον Δημήτρη Μαρκεσίνη (zantetimes).

Αν απ’ όλα αυτά που σας είπα σήμερα είναι κάτι ψέμα, ας βγει οποίος θέλει να με διαψεύσει. Εγώ είμαι εδώ…”.

 


Current track

Title

Artist