Current track

Title

Artist

Βασίλης Μούτσιος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Ζακυνθίων

Δεν είμαστε Σύλλογος Φίλων ούτε του αρχιμουσικού ούτε και του Δημάρχου αλλά της Φιλαρμονικής/ Στείλαμε επιστολή στον κ. Στασινόπουλο με την οποία διαφωνούμε για την αντικατάσταση του μαέστρου όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς μια διοικητική πράξη

08/08/2024


«Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Γιώργος Στασινόπουλος, μας ενημέρωσε ότι με την απόφασή του να μετακινήσει τους αρχιμουσικούς στόχος είναι η αναβάθμιση των Φιλαρμονικών μας.

Στις 6 Αυγούστου ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακυνθίων έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο, με την οποία εκφράσαμε τη στήριξή μας στον κ. Διονύση Μαλλιά, και παρουσιάσαμε τις αντιρρήσεις μας για την αντικατάστασή του, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Δεν έχουμε όμως, ούτε την εξουσία, αλλά ούτε και την δικαιοδοσία για να αλλάξουμε την απόφαση του Δημάρχου, που αποτελεί μια διοικητική πράξη και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό. Επίσης, δεν είμαστε Σύλλογος Φίλων του αρχιμουσικού ούτε Σύλλογος Φίλων του Δημάρχου, αλλά της Φιλαρμονικής.

Στη χθεσινή παράδοση-παραλαβή, πήρα το λόγο και υπενθύμισα στον κ. Στασινόπουλο την επιστολή που του στείλαμε, όμως μου απάντησε πως την έχει μεν λάβει, αλλά διαφωνεί με αυτή.

Σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του Συλλόγου μας, στόχος μας είναι να λειτουργεί εύρυθμα και αδιάκοπα η Φιλαρμονική. Θα στηρίξουμε τον νέο αρχιμουσικό που θα αναλάβει την μπάντα, ως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Αυτό είπα και στο γραφείο του Δημάρχου και θεωρώ ότι ένας πρόεδρος ενός Συλλόγου δεν τελεί υπό κηδεμονία και έχει τη δυνατότητα να αναφέρεται στο καταστατικό και στα όσα προβλέπει.

Επειδή πολλά ακούγονται εκεί έξω περί άπρεπους συμπεριφοράς του κ. Μαλλιά προς τον Δήμαρχο, λέω πως κάτι τέτοιο ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή μου.

Από ‘κει και πέρα χρέος όλων μας είναι οι φιλαρμονικές να λειτουργούν όπως πρέπει. Στηρίζουμε τους μαέστρους στα μέτρα των δυνατοτήτων μας.

Ο κύριος Δήμαρχος με την απόφασή του αναλαμβάνει το όποιο κόστος και το ρίσκο. Εκείνο που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί μπροστά μας έχουμε τις σημαντικές γιορτές της Παναγίας και του Αγίου Διονυσίου, στις οποίες οι μουσικοί μας έχουν την υποχρέωση να είναι παρόντες.

Οι αλλαγές στους αρχιμουσικούς ίσως να έπρεπε να γίνουν μετά τα μπασίματα του Αγίου Διονυσίου, όμως επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία ας πέσουν προς το παρόν οι τόνοι από όλες τις πλευρές, να υπάρξει σύνεση, και αφού περάσει αυτό το διάστημα μπορούμε πιστεύω να κουβεντιάσουμε ξανά για την πορεία των φιλαρμονικών και τους αρχιμουσικούς…».


Current track

Title

Artist