Current track

Title

Artist

Νίκος Λαλαγιάννης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου

Γίγαντας με πήλινα πόδια το 2ο Δημοτικό και πλέον είναι επίσημο πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας/ Περιμένουμε από τους αιρετούς μας να διεκδικήσουν κονδύλια και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες στο σχολείο

07/08/2024


«Στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, υπήρξε μεγάλη ένταση, διότι διαχρονικά έχουμε εγκατάλειψη του διδακτηρίου με αποτέλεσμα τα προβλήματα να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Εκεί ήταν ο Δήμαρχος, κ. Στασινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ακτύπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πλέσσας, αλλά και ο μηχανικός, κ. Διονύσης Μπονίκος, που συνδράμει στο θέμα των μελετών μαζί με γραφείο από την Αθήνα.

Μας ανακοινώθηκε πως το σχολείο μας θα μείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας. Η μελέτη που θα γίνει θα συγκεκριμενοποιήσει τον χρονικό ορίζοντα, αλλά και τα χρήματα που θα χρειαστούν για να γίνουν επισκευές στο 2ο Δημοτικό ουσιαστικά από τα θεμέλια.

Η αντοχή του σκυροδέματος είναι από τις πιο χαμηλές στην Ελλάδα! Το μπετόν που κάποτε έριξαν δεν έκανε ούτε για καθαριότητα! Ουσιαστικά το 2ο Δημοτικό είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια και υπάρχει πρόβλημα στατικότητας!

Οι όποιες επισκευές έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν βοήθησαν καθόλου, γιατί έλαβαν χώρα από τα πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίστροφο, γι αυτό χρειάζεται μια ανακατασκευή.

Ήταν να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο γι αυτό το θέμα αύριο Πέμπτη, όμως ο κ. Μπονίκος ζήτησε μερικές ημέρες ακόμη, και έτσι το ζήτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Η Δημοτική Αρχή μας πρότεινε κάποια σχολεία μέσα στην πόλη για να γίνονται μαθήματα πρωί-απόγευμα και ως εναλλακτική μας είπε ότι τα παιδιά πρέπει να μεταφερθούν στο Γυμνάσιο Βανάτου.

Η Γενική Συνέλευση των Γονέων με απόφασή της, ζητά κάποιες προϋποθέσεις: Α) Να βρεθεί κάποιο σχολείο μόνο μέσα στην πόλη και όχι εκτός αυτής. Β) Οι τάξεις του σχολείου μας να πάνε κάπου ενιαία κι αν είναι δυνατόν να έρθει μαζί μας και το παράρτημα του νηπιαγωγείου της Μπόχαλης που έχει 25 παιδιά και στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό. Γ) Να γίνονται μαθήματα μόνο τις πρωινές ώρες, γιατί τα απογεύματα υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά. Δ) Λέμε όχι στην τηλεκπαίδευση, που επίσης μας προτάθηκε.

Την απόφασή μας την κοινοποιήσαμε στο Δήμο Ζακύνθου και από ‘κει και πέρα θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς, ως γονείς, θα ασκήσουμε μεγάλη πίεση, γιατί πλέον βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη και οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν γρήγορα.

Χρειάζεται άμεσα να μπούνε εργολάβοι στο σχολείο και θέλουμε μετά το Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι αιρετοί μας να επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο και να διεκδικήσουν τα κονδύλια που απαιτούνται από τα Υπουργεία.

Να πω ακόμη για να είμαι δίκαιος ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή προχώρησε τη μελέτη για το σχολείο μας μέσα σε έναν μήνα, όταν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι μας έλεγαν ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς γνώριζαν τα προβλήματα στατικότητας του σχολείου και απέφευγαν να κάνουν κάτι…».


Current track

Title

Artist