Current track

Title

Artist

Διονύσης Βερτζάγιας
Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Για τη νόσο των αιγοπροβάτων τοποθετήσαμε στο λιμάνι μας ακίνδυνες “παγίδες” για απολύμανση / Με αυτή μας την κίνηση όμως κάποιοι… νεόπλουτοι της Ζακύνθου ενοχλήθηκαν

05/08/2024


 

 

“Υπάρχει το γνωστό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αιγοπρόβατα.  Με αυτή τη νόσο που δυστυχώς έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα.  Υπήρξε λοιπόν και μία ανησυχία από την πλευρά τη δική μας, από τον σύλλογο των κτηνοτρόφων (γιατί γίνεται μία προσπάθεια να διατηρήσουμε την Ζακυνθινή φυλή) και σε συνεργασία και συνεννόηση που είχαμε η νομοκτηνιατρος με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μας πρότειναν ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα για να μην έρθει αυτή η αρρώστια και στη Ζάκυνθο.

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να γίνεται απολύμανση στα λιμάνια. Όταν λοιπόν έγιναν οι μελέτες για τα λιμάνια, δεν πρόβλεψαν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες “παγίδες”, δηλαδή κάτι σαν λιμνούλες στις οποίες πέφτει το φάρμακο (το οποίο το προτείνουν οι ειδικοί) και γίνεται η απολύμανση.

Αυτό, λοιπόν, δεν υπάρχει ούτε στο λιμάνι της Κυλλήνης, ούτε και σε αυτό της Ζακύνθου. Πρότεινα να βρούμε έναν τρόπο, πρόχειρο, μέχρι να γίνουν αυτές οι “παγίδες” (οι οποίες μπορούν να γίνουν σε χρόνο μηδέν) και να μπουν κάποιες κουβέρτες στην είσοδο του λιμανιού και αυτές να βρέχονται με το ειδικό φάρμακο (το οποίο το έχουν προτείνει οι επιστήμονες και είναι εντελώς ακίνδυνο). Έτσι λοιπόν το προηγούμενο Σάββατο έγινε αυτή η κίνηση για να λάβουμε αυτά τα μέτρα.

Με αυτή μας την κίνηση όμως κάποιοι… νεόπλουτοι της Ζακύνθου ενοχλήθηκαν!!! Ότι θα δυσφημισουμε το νησί και θα είναι μία κακή εικόνα για τον τόπο μας.

Πρέπει, επιτέλους, σε αυτό το νησί να πούμε τι θέλουμε. Θέλουμε μόνο τον τουρισμό; Να μας το πουν και να εγκαταλείψουμε όλα τα υπόλοιπα.

Δεν βλέπουν το χαλί της Ζακύνθου που βράζουμε στο σκουπίδι και στα βοθρολύματα.  Τους νοιάζει που βάλαμε τέσσερις (4) κουβέρτες μπας και σώσουμε το νησί μας.

Αυτό πρέπει να σταματήσει και κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε κάποιους νεόπλουτους που ονειρεύονται αλλά και τους Ρομά που πάνε και μας κλέβουν τις κουβέρτες. Ας μας πουν τελικά οι υπεύθυνοι τι θέλουν από αυτό το έρμο το νησί…”


Current track

Title

Artist