Current track

Title

Artist

Μαύρα Κάρδαρη
Πρόεδρος GIOSTRA DI ZANTE

Νιώθω χαρούμενη όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για το γεγονός ότι εκπροσωπούμε επάξια το νησί μας / Η Giostra δεν είναι απλά ένα έθιμο, είναι ένας ολόκληρος πολιτισμός

05/08/2024


 

 

“Είμαστε τόσο χαρούμενοι, τόσο υπερήφανοι και τα συναισθήματα απερίγραπτα. Η παρουσιάστρια της ζακυνθινης αποστολής ήταν εξαιρετική και τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά και την ώρα του αγωνίσματος ο ιππέας μας ήταν καταπληκτικός.

Στον τελικό έφθασαν δύο σύλλογοι από την Ελλάδα και μάλιστα και οι δύο από… τα Επτάνησα!!! Εμείς και η Λευκάδα.

Ήταν ένας ωραίος αγώνας αν και ο καιρός ήταν άστατος. Επειδή το Σάββατο έβρεχε όλη την μέρα, αναγκάστηκαν οι διοργανωτές να κάνουν την παρέλαση νωρίς το απόγευμα και τα αγωνίσματα αργά το βράδυ (23:00)

Η Σουλμόνα, όπου πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Γκιόστρα, απαρτίζεται από έξι (6) γειτονιές και η κάθε γειτονιά φιλοξενεί από μία αποστολή. Φέτος όμως επειδή οι αποστολές ήταν δέκα (10) κάποιες γειτονιές φιλοξένησαν από δύο (2) αποστολές.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν, εκτός από μας, η Λευκάδα και τα Κύθηρα. Επίσης υπήρχαν αποστολές από Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Σαρδηνία κ.α.

Στο τέλος του αγωνίσματος και μετά την επιτυχία μας (για τρίτη φορά η Ζακυνθινή GIOSTRA είναι νικήτρια της Ευρωπαϊκής GIOSTRA) ακολούθησε η απονομή και η συνέχεια είχε μία μεγάλη παρέλαση στους δρόμους της Σουλμόνα και ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο πάρτυ με σαμπάνιες και όλα τα καλά.

Νιώθω χαρούμενη όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για το γεγονός ότι εκπροσωπούμε επάξια το νησί μας. Η εικόνα της Ζακυνθινής αποστολής (στολές, παρουσία κ.α.) ήταν μοναδική και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Φέτος μαζί μας ήταν και ο Δήμαρχος, Γιώργος Στασινόπουλος ο οποίος το καταχάρηκε και είδε από κοντά τον αγώνα μας και τη δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια. Η Giostra δεν είναι απλά ένα έθιμο. Είναι ένας ολόκληρος πολιτισμός…”.

 

 

 


Current track

Title

Artist