Current track

Title

Artist

Νίκος Γιακουμέλος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Δεν νομίζω ότι έχουμε μαγικό ραβδί για να λύσουμε ένα πρόβλημα σαράντα χρόνων σε μία μέρα

02/08/2024


“Ο Σταύρος Σκιαδόπουλος δεν είναι μόνο συνεργάτης. Είναι φίλος, είναι αγωνιστής και εκφράζει κι αυτός τις αγωνίες του όπως το έκανε και πριν τις εκλογές. Λογικό και κατανοητό.

Εκείνο που δεν είναι κατανοητό, μάλλον δεν έχει την ανάλογη ενημέρωση. Μπορεί η ευθύνη να μοιράζεται. Αν λοιπόν ο κ. Σκιαδόπουλος ενημερωθεί ίσως να είναι πιο ήπιος σε αυτά τα οποία τονίζει.

Τι εννοώ. Όταν ένας άνθρωπος είναι πλήρως ενημερωμένος για το πως λειτουργεί ο Δήμος απέναντι στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Ζακύνθου, το τι σκέφτεται, το τι προγραμματίζει, το τι προσπαθεί να κάνει και τι δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζει, τότε πιστεύω ότι θα είναι πιο ήπιος στις απόψεις του.

Όντως, σήμερα (σ.σ. 2 Αυγούστου 2024) έχουμε ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό εστιάζεται κυρίως στο ότι αρκετοί εργαζόμενοι μας αρρώστησαν, ξαφνικά, άλλοι με γαστρεντερίτιδα και άλλοι με covid.

Όπως καταλαβαίνετε, το προσωπικό μας δεν είναι υπεράριθμο. Μόλις λοιπόν ένας εργαζόμενος, το τονίζω ένας εργαζόμενος, δεν μπορεί να εργαστεί, αρχίζει η ανισορροπία της διαδικασίας που έχουμε βάλει.

Όταν λοιπόν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα, τότε εφαρμόζουμε το σύστημα με τις αρπαγες και τα φορτηγά μας και γενικώς κινητοποιούμε οποιαδήποτε τρόπο έχουμε προκειμένου σε καθημερινή βάση να μαζεύουμε τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Σε καθημερινή βάση καθαρίζεται η Ζάκυνθος. Το έχω πει και στην εκπομπή σας και το λέω καθημερινά, έχουμε λίγο πρόβλημα με την ανακύκλωση. Να είστε όμως σίγουροι ότι θα το λύσουμε. Είμαστε ακόμα στην αρχή.

Δεν νομίζω ότι έχουμε μαγικό ραβδί για να λύσουμε ένα πρόβλημα σαράντα (40) χρόνων, σε μία μέρα. Αυτά που είπε ο κ. Σκιαδόπουλος, δεν διαφωνούμε καθόλου. Πρέπει να δούμε τον Λίβα. Είναι σημαντικό.

Άρα λοιπόν, υπάρχει ένα πρόβλημα σήμερα. Είναι Αύγουστος. Υπάρχουν και κάποια προβλήματα και με τα αυτοκίνητα και όπως καταλαβαίνετε όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα δημιουργείται αυτομάτως και εκεί ανισορροπία.

Είμαστε από πάνω στα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εγώ είμαι στις Αλυκές και έχω εντοπίσει το πρόβλημα. Με το αυτοκίνητο μου γυρίζω όλο το νησί και εντοπίζω τα προβλήματα.

Εδώ είμαστε, με παρρησία και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω με τίποτα. Θα λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση τι λέω”.


Current track

Title

Artist