Current track

Title

Artist

Μιχάλης Γιαννάκος
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Θα βγει προκήρυξη επικουρικών μαιών ΠΕ για να λυθεί το πρόβλημα στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με τη συμβολή και του Βουλευτή/ Αν θέλει η κυβέρνηση προσωπικό στο ΕΣΥ να αυξήσεις τις δαπάνες για την Υγεία

02/08/2024


«Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Υγεία. Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στο ΕΣΥ και όχι με την επίταξη.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της χώρας, δουλεύουν με αυταπάρνηση και φιλότιμο, κάτι που φάνηκε κυρίως στην περίοδο της πανδημίας.

Ακόμη κι αν η επίταξη προχωρήσει, αυτή θα είναι βραχυπρόθεσμο μέτρο και όχι μια μόνιμη λύση. Να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες στην Υγεία και να φτάσουμε στο 7,5%, που είναι ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι μισθοί των γιατρών πρέπει να είναι εφάμιλλοι και ανταγωνιστικοί με αυτούς που δίνουν στο εξωτερικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και όλοι να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εγώ δεν θα «αγιοποιήσω» τους ιδιώτες γιατρούς και θα πω ότι όταν τους προτάθηκε να μπουν στο ΕΣΥ με μπλοκάκια και αφορολόγητο 2.000 ευρώ δεν ήρθαν. Δεν εντάχθηκαν πολλοί από αυτούς στους «προσωπικούς γιατρούς» και ο κόσμος πληρώνει για να συνταγογραφήσει φάρμακα, όταν στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό. Γι αυτό και λέω πως το κράτος πρέπει να στηρίξει περισσότερο τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είναι μονόδρομος να καταστεί το ΕΣΥ πιο ελκυστικό. Ένας γιατρός δεν μπορεί να δουλεύει με 1.850 ευρώ και ο νοσηλευτής με 800 ευρώ. Δεν φτάνουν αυτά τα λεφτά για να ζήσουν και ιδιαίτερα όταν πηγαίνουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας από τον τόπο καταγωγής τους.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ΠΟΕΔΗΝ, με τη συμβολή και του Βουλευτή Ζακύνθου, να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη μαιών στο νοσοκομείο του νησιού σας.

Μετά τη συνάντηση που είχαμε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας πιστεύω πως θα δρομολογηθεί μια καλή κατάσταση και θα υπάρξει ενίσχυση, αφού στην προκήρυξη θα μπουν θέσεις ΠΕ επικουρικών μαιών και όχι ΤΕ. Έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από κάποιες κύριες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και είναι θέμα χρόνου η αίσια κατάληξη του συγκεκριμένου ζητήματος…».

 


Current track

Title

Artist