Current track

Title

Artist

Σταύρος Σκιαδόπουλος
Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Ομάδας Ζακύνθου "ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ"

Αυτή τη στιγμή το νησί “βουλιάζει” και μεις κάνουμε… σόου / Βλέπω πράγματα που δεν συμφωνώ με τη νέα δημοτική αρχή

02/08/2024


Καλεσμένος στη σημερινή εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” (02/08) ήταν ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Ομάδας Ζακύνθου “ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ“, Σταύρος Σκιαδόπουλος.

Ο κ. Σκιαδόπουλος μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Αλυκών με τα σκουπίδια, αλλά αναφέρθηκε και στον Λίβα. Ο κ. Σκιαδόπουλος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Στασινόπουλο.

“Αυτή τη στιγμή στις Αλυκές τα σκουπίδια όχι μόνο ξεχειλίζουν, αλλά είναι… βουνά. Δεν μπορούν να κάνουν αποκομιδή. Δεν γίνεται να γίνει αποκομιδή με το σύστημα που έχουν. Πραγματικά λυπάμαι, διότι αυτό που βλέπουμε δεν μπορούμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν. Αυτήν την εικόνα που παρουσιάζουμε με τα απορρίμματα είναι αισχος και ντροπή!!!

Μπορεί να είμαστε ένα πανέμορφο νησί, μπορεί να είμαστε το νησί των ποιητών, όμως όλα αυτά τα χαλάμε με τα στερεά και υγρά απόβλητα, ειδικά όμως με τα απορρίμματα που φαίνονται παντού, παντού…

Όπως όλοι, έτσι και εγώ, λέμε ότι η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται πίστωση χρόνου. Ναι αλλά όχι στην αποκομιδή. Ο Δήμος έχει συνέχεια. Ας βρουν αυτοκίνητα, να πάρουν εργαζόμενους, να βρουν χρήματα. Δεν ξέρω τι φταίει και υπάρχει αυτό το χάλι.

Οι ξένοι καθημερινά περνούν από τους γεμάτους κάδους, βγάζουν φωτογραφίες και μας κάνουν ρεζίλι παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς δεν ιδρώνει κανενός το αυτί…

Δυστυχώς, αν και εγώ κατέβηκα στις προηγούμενες εκλογές, και δεν έχει σημασία αν κατέβηκα με τον Γιώργο Στασινόπουλο, λυπάμαι διότι κανείς απ’ αυτούς (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) δεν κουνά το δαχτυλακι τους. Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη, αλλά και η αντιπολίτευση θα έπρεπε να πιέσει πιο πολύ. Πιστεύω ότι θα έπρεπε η αντιπολίτευση να είχε φέρει εδώ και καιρό ως μοναδικό θέμα τα απορρίμματα και ο Λίβας.

Χρειάζεται πολλή δουλειά και σε βάθος χρόνου. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η ενημέρωση του κόσμου. Δεν μπορεί να του δίνεις τη λύση που θα πετάξει τα στρώματα, πως θα πακετάρει τα χαρτιά του.

Και να γεμίσουμε με 1.000.000 κάδους το νησί, τα σκουπίδια θα είναι πεταμένα απ’ έξω. Δεν λύνουμε το πρόβλημα με πολλούς κάδους. Το πρόβλημα λύνεται διαφορετικά. Δυστυχώς, οι ιθύνοντες δεν θέλουν να μάθουν. Θα πρέπει όμως να μας πουν γιατί δεν θέλουν να μάθουν.

Έπρεπε να έχουν συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και εκεί θα πήγαινα και αφού ζητούσα τον λόγο θα τους έλεγα για τα σκουπίδια, αλλά και για τον Λίβα. Ο Λίβας, αυτή την στιγμή, είναι τρεις φορές χειρότερα από τον Σκοπό. Ο Λίβας είναι… ΧΥΤΑ ,με όλη τη σημασία της λέξεως. Μέσα στον ΧΥΤΥ πετάνε ό,τι να ναι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στον Λίβα. Μία πραγματικότητα που δεν την έδειξαν όταν ανέβηκε ο Γιώργος Τσουρουνάκης με τους συνεργάτες του, ούτε όταν ανέβηκε ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του, όπου το είχαν σκεπάσει με χώμα για να βγάλουν φωτογραφίες…

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα σκουπίδια (“ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”) κάνει τη δουλειά της. Ακολουθεί τα όσα αναφέρει η σύμβαση. Ο Δήμος τι κάνει; Μπορεί ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ να έχει την ευθύνη, όμως ο Δήμος έχει το 60%. Δηλαδή, ο Δήμος κάνει κουμάντο και ο Δήμος αυτή την στιγμή στέλνει στον Λίβα ό,τι να ναι.

Εδώ και έξι (6) χρόνια περίπου, έχω πει ότι πολύ σύντομα θα ψάξουμε να βρούμε άλλον χώρο για να καταστρέψουμε στο νησί και σε κάποια στιγμή ο “ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ” θα γεμίσει με κύτταρα. Ο Τουρκάκης (σ.σ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ) μας λέει να κλείσουμε τη βρύση, γιατί δεν έχουμε νερό, και μεις, οι αθεοφοβοι βάζουμε τα σκουπίδια πάνω στο νερό!!!

Καμιά καταγγελία μας και καμιά μήνυση για την κατάσταση στον Λίβα όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε, δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο. Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει;

Το νησί πάει… σφαίρα για καταστροφή. Η εστίαση δεν πάει καλά και γενικότερα ο τουρισμός δεν πάει καλά. Και αντί οι άρχοντες του τόπου να βοηθήσουν να είναι καθαρό το νησί, βλέπουμε μία απαξίωση προς τους πολίτες αυτού του νησιού.

Έχω πει πολλές φορές ότι φωτογραφίες στο διαδίκτυο βάζουν τα μοντέλα που θέλουν να βρουν δουλειά. Δεν μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες οι δημοτικοί σύμβουλοι (και τους μεν και τους δε) για το αυτονόητο. Έπλυναν έναν κάδο, κατευθείαν φωτογραφίες…

Δεν έχω κάνει καμία συνάντηση με τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος αν θέλει να με βρει ξέρει που θα με βρει. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι το ξέρω πάρα πάρα πολύ καλά και ίσως να μπορούσα να βοηθήσω και γω. Από κει και πέρα, ενδεχομένως, ο Δήμαρχος να έχει συνεργάτες που μπορούν να το λύσουν. Προς το παρόν όχι μόνο δεν το λύνουν, αλλά το μεγαλώνουν.

Βλέπω πράγματα που δεν συμφωνώ με τη νέα δημοτική αρχή. Αυτή τη στιγμή το νησί “βουλιάζει” και μεις κάνουμε… σόου. Το νησί δεν χρειάζεται σόου. Χρειάζεται να είναι καθαρό, να έχει νερό, να μην τρέχουν τα λύματα στους δρόμους, να έχουμε λιμάνι που θα μπορούν να δένουν τα κρουαζιερόπλοια κ.α.”.

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο κ. Σταύρος Σκιαδόπουλος (περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί).

Αμέσως μετά την συνέντευξη αυτή, συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν στην περιοχή των Αλυκών και καθάρισαν την περιοχή…

 


Current track

Title

Artist