Current track

Title

Artist

Παύλος Καψαμπέλης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είπαμε πρώτοι να αναστείλουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να καταλάβει ο υπουργός τι θα συμβεί / Είναι μια βλακώδης ρύθμιση η οποία δεν έχει και νόημα

26/07/2024


 

 

“Ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να καλύψει κάποια κενά στο ΕΣΥ,  τα οποία δεν καλύπτονται ότι και να γίνει, προσπάθησε να περάσει μία νομοθετική ρύθμιση που υποχρεωτικά, δηλαδή να επιστρατεύει τους γιατρούς, για να πηγαίνουν να καλύπτουν  αυτά τα κενά.

Και σε διαφορετική περίπτωση θα αναστέλλει τη δυνατότητα του γιατρού να συνταγογραφει ηλεκτρονικά. Αυτό είναι τεράστιο λάθος, διότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι μία κατάκτηση των ασθενών, δεν είναι του γιατρού. Όπως καταλαβαίνετε στην προκειμένη περίπτωση θα ταλαιπωρηθεί ο ασθενής με ευθύνη του υπουργείου, με ευθύνη του κράτους.

Εμείς, λοιπόν, του είπαμε ότι αν εφαρμόσει αυτή την διάταξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ.  Ήδη οι γιατροί στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονται. Υπάρχουν έξι χιλιάδες κενές θέσεις που δεν είναι καλυμμένες και επομένως αν προσθέσεις την λευκή συνταγογράφηση θα καταρρεύσει τελείως το σύστημα.

Έτσι λοιπόν εμείς είπαμε πρώτοι να αναστείλουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να νομοθετήσει ο υπουργός, για να καταλάβει τι θα συμβεί. Είναι μια βλακωδης ρύθμιση η οποία δεν έχει και νόημα.  Ούτε πρόκειται να καλυφθούν με αυτό το τρόπο τα τεράστια κενά των νοσοκομείων”.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, Παύλος Καψαμπέλης αναφέρθηκε στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά και για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ακούστε, στο παρακάτω λινκ, τη συνέντευξη του κ. Καψαμπέλη…

 

 

 

 

 


Current track

Title

Artist