Current track

Title

Artist

Φώτης Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου

Θα πρέπει να λύσω κάποια προσωπικά μου θέματα και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώσω αν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος / Το Επιμελητήριο πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος για να λυθούν τα προβλήματα του νησιού

24/07/2024


“Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που το ζούμε το τελευταίο εξάμηνο και δεν είναι πρόβλημα μόνο των λογιστών.

Όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και όλοι οι φορείς έχουμε μία γενική συστράτευση και συμφωνία σε αυτό, με σκοπό να δοθεί μία ανθρώπινη παράταση έτσι ώστε να υλοποιηθούν όλες οι υποβολές των φορολογικών δηλώσεων.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο νόμος λέει ότι από την ημέρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων, έως το κλείσιμο αυτής θα πρέπει να έχουν περάσει πέντε (5) μήνες. Επομένως, φέτος θα έπρεπε να ανοίξει 1η Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου που ήταν η αρχική καταληκτική ημερομηνία.
Η πλατφόρμα όμως άνοιξε 26 Απριλίου επομένως δόθηκε μία τρίμηνη προθεσμία (έως 26 Ιουλίου).

Οπότε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες που καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση τους βλέπουν τι συμβαίνει, βλέπουν τι απάνθρωπες είναι οι συνθήκες και πόσο πιεστικές, μέσα από τα φοροτεχνικα και λογιστικά γραφεία να υλοποιηθεί αυτός ο μεγάλος όγκος. Και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Έχουμε, αυτή τη στιγμή, 900.000 φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει το Ε1, έχουμε 400.000 είναι ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει το Ε3 και 200.000 νομικά πρόσωπα και μεθαύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου λήγει η προθεσμία και έρχονται πρόστιμα…

Αυτό που ζητάμε, όλοι οι φορείς, είναι μία παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου και όχι για πέντε (5) ημέρες, όπως ακούγεται.

Σε ότι αφορά το αν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος, θέλω να ενημερώσω ότι θα πρέπει να λύσω κάποια προσωπικά μου θέματα. Τον Σεπτέμβριο θα κάνω μία επέμβαση, οπότε τον Σεπτέμβριο θα απαντήσω αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το θέμα της συνέχειας. Ήταν μία θητεία με εξαιρετικούς συνεργάτες που πέτυχε το σημαντικότερο που ήθελα να πετύχει. Να έχει μία συναίνεση και να μην βγαίνει προς τα έξω μία ουσιαστικά αντιπαράθεση χωρίς λόγο στο νησί. Το Επιμελητήριο πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος για να λυθούν τα προβλήματα του νησιού. Επομένως, είναι νωρίς να σας δώσω απάντηση αν θα θέσω υποψηφιότητα ή όχι…”.

 


Current track

Title

Artist