Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης
Εκπρόσωπος Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Βουλευτή Ζακύνθου είναι να εμπλουτίζει το φωτογραφικό του άλμπουμ με τους Υπουργούς!/ Ο Μ. Χρυσοχοίδης με τις δηλώσεις του διέψευσε τον Δ. Ακτύπη που χαρακτήριζε ψεύτες τους συνδικαλιστές αστυνομικούς!

23/07/2024


«Με την ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ θέλησε να καταδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και τις δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση. Έχουμε την ασφάλεια, την ακρίβεια, αλλά και την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τη ΝΔ να κάνει αφαίμαξη στην τσέπη των μικρομεσαίων για να ευνοηθούν οι μεγαλοσχήμονες.

Αυτό που κυριαρχεί τα τελευταία έξι χρόνια στην πολιτική ζωή, είναι το ψέμα και ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα.

Το 2020 μας είχε επισκεφθεί ξανά ο κ. Χρυσοχοίδης και αφού έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις για την εγκληματικότητα στο νησί, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων από τα οποία δεν εφαρμόστηκε τίποτα. Δεν επανδρώθηκαν οι Υπηρεσίες και δεν υλοποιήθηκε κανένα απολύτως αίτημα των συνδικαλιστών αστυνομικών.

Για αυτή την αποτυχία του 2020 υπήρξε και δημόσια παραδοχή του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, ο οποίος δήλωσε επί λέξει για τη νέα επίσκεψη του κ. Χρυσοχοίδη: «Να πιάσουμε το θέμα της εγκληματικότητας από εκεί που το αφήσαμε το 2020»!

Δεκαέξι Ζακυνθινόπουλα έχουν αποβιώσει φέτος από ναρκωτικά, όμως ο κ. Ακτύπης ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επισκέφθηκε το νησί μας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος, κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών, δήλωνε υπερήφανος για τις ενέργειες της κυβέρνησης και για τις εξαγγελίες.

Ο κ. Ακτύπης χαρακτήριζε ως ψεύτες τους συνδικαλιστές αστυνομικούς και έλεγε σε δημοσιογράφους να πάνε μαζί του στο Λαγανά για να δουν ότι υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή και όλα λειτουργούν μέλι-γάλα.

Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοίδης με τις ανακοινώσεις του διέψευσε τον κ. Ακτύπη! Η αλήθεια είναι πως το νησί μας δεν έχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση και ήρθαν στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου να μας πουν ότι θα μας ενισχύσουν, ενώ ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του ο Υπουργός δυσφημίζει τη Ζάκυνθο.

Ήρθαν εκ των υστέρων να μας μιλήσουν για αστυνομικούς με βαρύ εξοπλισμό, ώστε να συλληφθούν μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Τα προηγούμενα χρόνια όμως, η ΝΔ άλλαξε έξι Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και το χειρότερο είναι πως παραγκωνίστηκαν αξιωματικοί που ήταν άξιοι, τους οποίους τώρα λέει πως επανέφερε ο κ. Χρυσοχοίδης! Εύχομαι αυτή τη φορά να μην είναι… «αδιάβαστος», όπως στο παρελθόν.

Από την τάξη και την ασφάλεια του 2019, τώρα η κυβέρνηση έχει ένα νέο δόγμα: «Πάμε και όπου βγει».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο κ. Ακτύπης με το γνωστό ύφος, απαντούσε στους συνδικαλιστές αστυνομικούς: «Όλα είναι καλά! Τι είναι αυτά που λέτε ρε;». Τώρα βέβαια ο κ. Ακτύπης έπαψε να είναι… λαλίστατος μετά τα όσα δήλωσε τελευταίως ο κ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος θα εξετάσει την ενίσχυση της Αστυνομίας μόλις χειμωνιάσει.

Να πω και το άλλο: Οι αστυνομικοί στη Ζάκυνθο υπηρετούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όμως δεν στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, παρά το γεγονός πως έχουν πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στην εξάρθρωση της εγκληματικότητας, από ό,τι έχουν καταφέρει οι ενισχυτικές δυνάμεις των αστυνομικών έως τώρα.

Όπως σωστά λέτε και εσείς, εγκληματικότητα δεν είναι οι παραβάσεις της ηχορύπανσης και αυτές της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, που μας ανακοινώνει, μέσω Δελτίων Τύπου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.

Η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο και με ειδική μέθοδο.

Πάμε τώρα στη Νομοθεσία για τον έλεγχο των καταστημάτων και των αδειών τους. Το Ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει τους σχετικούς Νόμους και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί, όπως είναι η Διεύθυνση Υγείας, το Τμήμα Εμπορίου και υπηρεσίες του Δήμου ελέγχουν κατά περίπτωση.

Ο Δήμος της Ζακύνθου δεν νομοθετεί. Η Νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται από το κεντρικό-οργανωμένο κράτος. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ανέφερε πως η Διεύθυνση Υγείας είναι υποστελεχωμένη. Υπενθυμίζω ότι περάσαμε μια πανδημία και η καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία αδυνατεί να κάνει ελέγχους.

Έχουμε μια διάλυση του κράτους γενικότερα. Έλλειψη προσωπικού έχουμε στο Τμήμα Εμπορίου, στο Λιμεναρχείο, ακόμη και στο Νοσοκομείο, εξυπηρετώντας φυσικά τα ιδιωτικά ιατρεία! Τι έχει κάνει για όλα αυτά ο κ. Ακτύπης; ΤΙΠΟΤΑ! Είναι θέματα που δεν αγγίζει καν!

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Βουλευτή είναι να εμπλουτίζει το φωτογραφικό του άλμπουμ με τους Υπουργούς! Ας αποδείξει ότι νοιάζεται φέρνοντας προσωπικό.

Από ‘κει και πέρα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη νομοθεσία που διέπει τα καταστήματα και οφείλει να ζητήσει τη συνδρομή της συντεταγμένης Πολιτείας, ώστε να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία και αυστηρότητα αν διαπιστωθούν παραβάσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να πάρει απόφαση για το ωράριο των καταστημάτων, όπως θέλει ο κ. Χρυσοχοίδης, δεδομένου ότι αναγράφεται στην άδεια του κάθε καταστήματος για το πότε πρέπει να κλείνει. Να ζητηθεί αυτό να το ελέγξουν οι υπηρεσίες του κράτους, δηλαδή η Αστυνομία, η Διεύθυνση Υγείας και το Τμήμα Εμπορίου. Οτιδήποτε άλλο θα είναι λάθος…».


Current track

Title

Artist