Current track

Title

Artist

Νίκος Τσίπηρας
Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου με απόφαση του Υπουργού Μ. Χρυσοχοίδη/ Πρέπει όλοι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες και να αποφασίσουμε για το τι είδους τουρισμό θέλουμε

17/07/2024


«Συμμετείχα στη σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ως εκπροσώπος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, προσκεκλημένος από την Αντιπεριφέρεια.

Υπενθυμίζω ότι αντίστοιχη σύσκεψη του Υπουργού με τους παραγωγικούς φορείς είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου του 2020, δηλαδή ακριβώς πριν 4 χρόνια.

Τότε είχαν συζητηθεί τα ίδια θέματα και είχαμε ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την περιοχή του Λαγανά. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, διότι πλέον το οργανωμένο έγκλημα και η παραβατικότητα αφορά όλη τη Ζάκυνθο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης κάποιοι είπαν στον κ. Χρυσοχοίδη πως τους προσβάλλει όταν βγαίνει στα ΜΜΕ και χαρακτηρίζει τη Ζάκυνθο ως την πιο εγκληματογόνο περιοχή.

Εγώ έχω άλλη άποψη. Δεν θεωρώ πως αυτό που λέει ο Υπουργός είναι προσβολή για το νησί, γιατί αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Εκείνο που πρέπει να μας προσβάλλει είναι το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε κάτι επί της ουσίας για να σταματήσει η εγκληματικότητα εν τη γενέση της.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωρίζουν τι συμβαίνει και δεν πέφτουν από τα σύννεφα όταν οι παραγωγικοί φορείς καταθέτουμε έγγραφα, με τα οποία περιγράφουμε διάφορες καταστάσεις και εγκληματικές ενέργειες. Μαζί με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Λαγανά τα καταθέσαμε ξανά.

Στο νησί όμως, έχουμε πάει ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχει πρόβλημα με τη νεανική παραβατικότητα και δρουν οργανωμένες συμμορίες νεαρών.

Ο κ. Χρυσοχοίδης μας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει άμεση ενίσχυση της Αστυνομίας με ομάδες ΟΠΚΕ που θα βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του Λαγανά, ενώ στο νησί θα δραστηριοποιηθεί και ομάδα ΟΕΠΤΑ για τροχονομικούς ελέγχους και την πρόληψη των ατυχημάτων. Καθημερινά στη Ζάκυνθο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα και χρειάζεται μια συμμόρφωση.

Το νησί μας πρέπει να είναι ένας ασφαλής προορισμός και αυτή ήταν και η δική μου θέση. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Υπήρξαν παραινέσεις του κ. Χρυσοχοίδη προς τη Δημοτική Αρχή να ελεγχθούν οι άδειες των καταστημάτων, ενώ τόνισε πως θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση προκύψει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών.

Μας είπε ότι πρέπει να αποφασίσουμε για το τι είδους τουρισμό θέλουμε στον τόπο μας και θεωρώ πως αυτό μας αφορά όλους.

Διαπίστωσα πως υπάρχει μια στόχευση με την ενίσχυση της Αστυνομίας και όλο αυτό κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση. Θα πω όμως και το εξής: Τα πάντα κρίνονται από τη συνέχεια και την συνέπεια.

Και το 2020 είχαν ληφθεί μέτρα, όμως όταν ο κ. Χρυσοχοίδης έφυγε από το Υπουργείο γυρίσαμε ξανά στην αρχή. Πρέπει να έχουμε μια μόνιμη κατάσταση και να μάθουμε όλοι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες…».

 


Current track

Title

Artist