Current track

Title

Artist

Γιάννης Μπάστας
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Λέοντα

Ο Άγιος Λέοντας ταλαιπωρείται με έλλειψη νερού και από τη μη πρόληψη για τις πυρκαγιές/ Με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιακουμέλο έχουμε διευθετήσει το θέμα της καθαριότητας και είναι το μόνο στο οποίο πάμε καλά

16/07/2024


«Τα σημαντικότερα προβλήματα στον Άγιο Λέοντα είναι η έλλειψη νερού, αλλά και η απουσία καθαρισμών σε δασικές περιοχές για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά το νερό να σας πω ότι το χωριό μου έχει μείνει χωρίς αυτό το πολύτιμο αγαθό έως και 15 ημέρες! Δυστυχώς, ο αγωγός είναι σάπιος και άχρηστος, με συνέπεια να σπάει συνεχώς.

Έγινε μια αντικατάσταση 1,5 περίπου χιλιομέτρου, περιμέναμε το πρεσάρισμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Οι πολίτες παίρνουν ιδιωτικές υδροφόρες και καταβάλλουν έως και 130 ευρώ για 10 με 20 κυβικά.

Για τις φωτιές σας ενημερώνω πως με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Λέοντα καλέσαμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, οι οποίοι είδαν πως δεν έχουν γίνει καθαρισμοί ούτε στον επαρχιακό δρόμο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ούτε όμως κει στους αγροτικούς-δασικούς δρόμους που την ευθύνη την έχει ο Δήμος.

Τα σημεία που καθαρίζει το Δασαρχείο ήταν εγκαταλελειμμένα για τουλάχιστον 12 χρόνια και οι δρόμοι έχουν «νεροφαγώματα». Εκεί έπρεπε να μπει μέσα μια μπουλντόζα, διότι το «τριψίδι» από τους καθαρισμούς μένει στο έδαφος.

Αν ου μη γένοιτο εκδηλωθεί φωτιά, να ξέρετε ότι η Πυροσβεστική δεν θα μπορεί να πάει στον επαρχιακό δρόμο και θα υποχρεωθεί να βάλει τα οχήματά της στην πλατεία του χωριού. Τα έχουμε καταθέσει όλα αυτά εγγράφως, ενώ ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Εισαγγελέα.

Παλιότερα μέχρι τις 10 Ιουνίου γινόταν καθαρισμοί, αλλά τώρα δεν έχει λάβει χώρα τίποτα. Ακόμη περιμένουμε τον καταστροφέα και το γκρέιντερ του Δήμου. Το θετικό είναι ότι έχουμε ενώσει τον δρόμο μεταξύ του Λιμνιώνα με τη Ρόξα.

Στο μόνο θέμα που πάμε καλά και συγχαίρω τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Νίκο Γιακουμέλο, είναι στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Υπάρχουν δύο κοντέινερ στην παραλία, όπου μέσα εκεί μπαίνουν τα σκουπίδια, και το χωριό μας διατηρείται καθαρό. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και για το θέμα αυτό παιδευόμουνα τα προηγούμενα χρόνια…».

 


Current track

Title

Artist