Current track

Title

Artist

Μιχάλης Κατρίνης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Από μένα δεν θα ακούσετε δηλώσεις του στυλ, “θα εκτινάξω το ΠΑΣΟΚ” ή “θα κερδίσω τον κ. Μητσοτάκη” μόνο και μόνο για να κάνω εντύπωση / Σε αυτή την διαδικασία κατέρχομαι με πλήρης συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας του εγχειρήματος

12/07/2024


“Πάνω από δεκαεπτά (17) χρόνια συμμετέχω στη πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, από την Βουλή, από το πολιτικό συμβούλιο, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και τα εύκολα χρόνια και τα δύσκολα και τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, με τα υψηλά ποσοστά, αλλά και τα πέτρινα που το ΠΑΣΟΚ κινδύνευε να μπει στην Βουλή.

Άρα έχω μία διαδρομή και πορεία που έχει τιμηθεί από τον κόσμο της παράταξης. Έχω θητεύσει ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έχω αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα στην Βουλή. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην πρώτη γραμμή τα προηγούμενα χρόνια, άρα έχω μία μεγάλη εμπειρία, διαδρομή και άποψη για τα πολιτικά δρώμενα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, αυτό το οποίο δεν θα μπορούσα ποτέ να συμβιβαστώ, έχοντας αυτή την διαδρομή και τη συλλογική συνείδηση ιστορική του ΠΑΣΟΚ, είναι το ΠΑΣΟΚ να συνηθίσει σε ποσοστά 13, 14, 15%, και να εθιστεί σε μία λογική μικρομεσαίου κόμματος.

Γιατί, υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία πολιτών που αναζητά ελπίδα και προοπτική μέσα από μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να είναι πραγματική απειλή για τον κ. Μητσοτάκη, να είναι ικανή να κυβερνήσει, αλλά κυρίως να είναι ένα κόμμα εξουσίας και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει σαφές στίγμα με ποιους είναι, για ποιους είναι και ποιους εκπροσωπεί και να ξεκαθαρίσει ότι δεν προσφέρεται ως κυβερνητικός μπαλαντέρ για την Νέα Δημοκρατία στο μέλλον.

Αυτό, λοιπόν, είναι το αδρό, βασικό πλαίσιο αρχών και θέσεων, με τις οποίες συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία. Άρα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο. Επιθυμία και απόφαση του ΠΑΣΟΚ να είναι σε μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα κυβερνήσει και βεβαίως, σαφής οριοθέτηση από την Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό σκηνικό.

Γι αυτούς τους λόγους και για λόγους ότι δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος το οποίο δεν κεφαλοποιει τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ το ’23, δεν κεφαλοποιει τη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, πριν από ένα μήνα, δεν πείθει τους πολίτες οι οποίοι απέχουν κατά 60%, μεγάλο κομμάτι των οποίων είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, με ώθησαν στο να θέσω υποψηφιότητα με μία πολιτική άποψη και θέση και όχι με μία λογική προσωπικής φιλοδοξίας.

Από μένα δεν θα ακούσετε δηλώσεις του στυλ, θα εκτινάξω το ΠΑΣΟΚ ή θα κερδίσω τον κ. Μητσοτάκη μόνο και μόνο για να κάνω εντύπωση.

Έχω αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη. Ξέρω και συναισθανομαι το βάρος αυτής της θέσης στην Βουλή και βεβαίως σε αυτή την διαδικασία κατέρχομαι με πλήρης συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας του εγχειρήματος, αλλά κυρίως της ευθύνης μου απέναντι στους πολίτες που ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, που είναι μέλοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε αυτούς που έχουν πάντα στην καρδιά τους το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αν το ψήφισαν ή όχι τις τελευταίες αναμετρήσεις”.

 


Current track

Title

Artist