Current track

Title

Artist

Διονύσης Κακολύρης
Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ζακύνθου

Μειωμένη η κίνηση στα τοπικά δρομολόγια που γίνονται στις παραθαλάσσιες περιοχές/ Με πρόγραμμα του Δήμου εγκρίθηκε η τοποθέτηση δέκα στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων

10/07/2024


«Από τον Μάιο μέχρι και σήμερα που έχουμε Ιούλιο, καταγράφεται μια μείωση στην τουριστική κίνηση, η οποία αφορά τα τοπικά δρομολόγια στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ζακύνθου.

Δυστυχώς, οι τουρίστες δεν βγαίνουν από τα καταλύματα και εκτός από τα λεωφορεία, ακούω ότι μείωση υπάρχει στα ταξί και στα εστιατόρια.

Το ΚΤΕΛ όπως ξέρετε είναι το φθηνότερο μέσο μεταφοράς, όμως οι επισκέπτες μας επιλέγουν τα προπληρωμένα γεύματα, διότι τα χρήματα που διαθέτουν δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που ομολογουμένως υπάρχει στο φαγητό και στον καφέ. Ακόμη και η συμμετοχή σε εκδρομές που αφορούν τον γύρο του νησιού είναι μειωμένη.

Έχουμε αναγνώσει το πρόβλημα και μαζί με συνεργάτες μου στο ΚΤΕΛ προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, όμως επισημαίνω ότι τα δρομολόγιά μας δεν έχουν λιγοστέψει, αντίθετα είναι περισσότερα και μάλιστα φέτος συνδέσαμε για πρώτη φορά την πόλη με το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών.

Σε ό,τι αφορά τα στέγαστρα στις στάσεις, να πω ότι στο παρελθόν όλες μου οι ενέργειες έβρισκαν τοίχο, λόγω αρχαιοτήτων. Πριν μερικές ημέρες όμως, με κάλεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Κώστας Κόκορης, και μέσα από πρόγραμμα του Δήμου έχει εγκριθεί η τοποθέτηση δέκα στεγάστρων. Τα δύο από αυτά θα μπουν στις στάσεις που υπάρχουν στην πλατεία Σολωμού και σε εκείνη της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη, ώστε οι τουρίστες μας να μην περιμένουν κάτω από τον ήλιο.

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στο λιμάνι όταν το πλοίο της γραμμής αποβιβάζει οχήματα, δεν έχω κάτι νεότερο. Δεν ξέρω πως γίνεται η διαχείριση του προσωπικού από το Λιμεναρχείο, όμως όσες φορές έχω επισκεφθεί τον κ. Λιμενάρχη μου λέει ότι δεν υπάρχουν άτομα.

Πρόσφατα πήγα στη Χίο και αυτό που είδα στο λιμάνι με εντυπωσίασε. Ήταν περίπου 3.000 κόσμος και φύγαμε μέσα σε 15 λεπτά. Έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κι εδώ. Βλέπω πολλούς πολίτες να το υποστηρίζουν και να το γράφουν ότι η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί.

Για να μην είμαι άδικος, συμπληρώνω ότι ο Λιμενάρχης Ζακύνθου έχει αποστείλει έγγραφα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για ενίσχυση με προσωπικό και μάλιστα στο αίτημά του αναφέρει και τα παράπονα που κάνουμε εμείς ως ΚΤΕΛ, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς του νησιού.

Να προσθέσω ότι στις τουριστικές περιοχές του νησιού αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα σταθμευμένα οχήματα σε όλες τις πλευρές των δρόμων και έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τους προέδρους του Λαγανά και του Τσιλιβί. Ίσως σε κάποια σημεία να πρέπει να μπουν κολονάκια.

Μετά τις 15 Ιουλίου αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση, διότι θα έρθουν ετεροδημότες και επισκέπτες που θα πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια. Είμαστε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αν χρειαστεί θα γίνουν και έκτακτα δρομολόγια…».

 


Current track

Title

Artist