Current track

Title

Artist

Βαγγέλης Τσώλας
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου

Δεν θα επιτρέψουμε νοσοκόμες να γίνουν μαίες και να κινδυνεύσουν οι έγκυες/ Ο Επόπτης Εργασίας έκανε έλεγχο σήμερα στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου

09/07/2024


«Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Λείπει νοσηλευτικό προσωπικό στη Χειρουργική, αλλά και στη Μαιευτική κλινική.

Αποφασίσαμε να στείλουμε εξώδικο μήπως και κάποιοι συγκινηθούν, ώστε να εξασφαλίσουν σωστές εργασιακές συνθήκες για τις μαίες.

Ήδη σήμερα έγινε επίσκεψη στη Μαιευτική Κλινική από τον Επόπτη Εργασίας, τον οποίο σημειωτέον δεν κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, συνεπώς είτε κινήθηκε αυτοβούλως από τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν, είτε προσκλήθηκε από κάποιον άλλον.

Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει άδειες και ρεπό 150 ή και 200 ημέρες. Πλέον περιμένουμε το πόρισμα. Ζητήματα ανάλογα έχουμε και στο Τμήμα της Αιμοδοσίας.

Την ίδια στιγμή ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάνει εισήγηση στον Διοικητή του νοσοκομείου και εκείνος το αποδέχεται, νοσηλεύτριες να φεύγουν από το Νοσοκομείο και να πηγαίνουν στα Κέντρα Υγείας, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Πρόβλημα έχουμε και με την έλλειψη τραυματιοφορέων. Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμη για επισφάλεια στο νοσοκομείο. Αυτό θα συμβεί όταν πέσει και ο τελευταίος εργαζόμενος.

Μια μαία έχει ενημερώσει από τον Φλεβάρη ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβασή της και την 1η Αυγούστου φεύγει.

Βλέπω κινήσεις από τη Διοίκηση με τις οποίες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, μια νοσηλεύτρια να γίνει… μαία και να μετακινηθεί εκεί. Θα γελάσει ο κόσμος.

Περιμένουμε να μας στείλουν τα σχετικά έγγραφα, όμως διαμηνύουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν «τρύπες» όπως-όπως. Ούτε οι εργαζόμενοι θα κινδυνεύσουν, αλλά ούτε και οι έγκυες. Να ζητήσουν νοσηλευτικό προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας. Είμαστε κάθετοι σε αυτό και δεν θα δεχθούμε οτιδήποτε άλλο…».

 


Current track

Title

Artist