Current track

Title

Artist

Δημήτρης Γιακουμέλος-Χαλικερός
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Με τις φωτογραφίες μου αποτύπωσα την πραγματικότητα στη γέφυρα Ξιφίτα/ Εκεί δεν τρέχουν γάργαρα νερά όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποια φερέφωνα της Δημοτικής Αρχής

05/07/2024


«Έκανα ερώτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παιδικές χαρές του Άμμου και του Ανδρέα Λαδικού, όμως η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε πως θα απαντήσει γραπτώς.

Την ώρα που μας ενημερώνουν με ανακοινώσεις και για έναν διακόπτη που αλλάζουν, γι αυτό το κρίσιμο θέμα που αποτελεί ένα πλήγμα για τα παιδιά μας, απάντηση δεν υπήρξε.

Θα προσθέσω πως εκτός από τις δύο προαναφερόμενες παιδικές χαρές, είναι απαραίτητο να εστιάσουμε και να συμπεριλάβουμε και μια τρίτη. Εκείνη που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα και ανήκει σε χερσαία ζώνη λιμένα.

Δυστυχώς, παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου. Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να βάλει χέρι σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που δεν ανήκει στο Δήμο, όμως ο κ. Αναστάσιος Πλέσσας λέει σε Δελτίο Τύπου πως ο Δήμος υποχρεούται να συντηρεί τις παιδικές χαρές, ακόμη κι αν αυτές βρίσκονται στη χερσαία ζώνη λιμένος. Ο ένας λοιπόν, ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον και κάποιος από τους δύο λέει ψέματα στον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τα λύματα, θα πω ότι ο Ζακυνθινός λαός μας τοποθέτησε στην αντιπολίτευση και έχουμε χρέος να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή, να κάνουμε προτάσεις και να αναδεικνύουμε την αλήθεια.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκη, και τονίζω πως εγώ με τη φωτογραφία που ανέβασα και η οποία κοινοποιήθηκε από πολλούς συμπολίτες μας, αποτύπωσα την πραγματικότητα και μόνο.

Ταυτόχρονα, όταν κάποια φερέφωνα της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα στη γέφυρα Ξιφίτα είναι καλά και τρέχουν… γάργαρα νερά, ανέβασα και μια δεύτερη φωτογραφία που απέδειξα πως εκεί υπάρχει ένας βούρκος!

Δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στην περιοχή και όλοι γνωρίζουν πως όταν περνάς από εκεί, αναγκάζεσαι να κλείνεις το παράθυρό σου από τη βρώμα. Υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας και πρέπει να σταματήσουν οι ρίψεις, όπως αποφάσισε και το δικαστήριο.

Να κατασκευαστεί ένας παράλληλος αγωγός και να εφαρμοστεί ό,τι έλεγε η αρχική μελέτη του βιολογικού. Να καταλήγει αυτός ο αγωγός στα 400 μέτρα στη θάλασσα για να μην την «πληρώσουν» ο Βασιλικός και το Αργάσι…».


Current track

Title

Artist