Current track

Title

Artist

Αντώνης Κασιμάτης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζακύνθου

Ο βιολογικός λειτουργεί εκτός των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων/ Να γίνουν προγραμματικές συμβάσεις με όμορες ΔΕΥΑ για να μας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και να μην απευθυνθούμε σε ιδιώτη

05/07/2024


«Συμμετέχω στην κινητοποίηση των «Καθαρών Νερών» ως πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζακύνθου.

Η απόφαση της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου Ζακύνθου για να μην πέφτουν ανεπεξέργαστα λύματα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και στη γέφυρα Ξιφίτα, είναι ιδιαιτέρως σημαντική από κάθε άποψη.

Η ΔΕΥΑΖ πρέπει να αποδείξει με τις καθημερινές μετρήσεις που υποχρεούται να κάνει και τις οποίες οφείλει να αναρτά, ότι αυτό που πέφτει δεν είναι λύματα.

Θεωρώ πως ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί καλά και είναι εκτός των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων. Ακούμε για εμπλοκή ιδιώτη στη λειτουργία του, όμως ο ιδιώτης δεν αποτελεί πανάκεια για όλα τα ζητήματα.

Η ΔΕΥΑ Ζακύνθου χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό, όπως προσέλαβαν 31 ΔΕΥΑ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, όμως εμείς δεν ήμαστε εκεί. Επίσης, μπορεί να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με όμορη ΔΕΥΑ, όπως αυτή της Κεφαλονιάς ή από τις απέναντι περιοχές, ώστε να μας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και να υπάρξει η κατάλληλη επιστημονική εποπτεία στον βιολογικό του νησιού μας.

Παράλληλα, οι ξενοδοχειακές μονάδες πρέπει να υποχρεωθούν να λειτουργήσουν τους βιολογικούς τους και να μη δίνονται νέες άδειες σύνδεσης καταλυμάτων στο αποχετευτικό δίκτυο μέχρι να δουλέψει σωστά ο βιολογικός…».

 


Current track

Title

Artist