Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Οι υποδομές της Ζακύνθου βρίσκονται στην ώρα μηδέν/ Η ανάπτυξη στο νησί είναι μονομερής και οι περισσότεροι ζούμε στα λύματα και τη δυσοσμία

05/07/2024


«Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» στηρίζει όλους τους ενεργούς πολίτες, που ζητούν τα αυτονόητα και αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Πολλά από αυτά τα ζητήματα η Παράταξή μας τα έχει θέσει με ερωτήματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας ταυτόχρονα και συγκεκριμένες προτάσεις για να επιλυθούν.

Υπάρχει μονομερής ανάπτυξη στο νησί και οι περισσότερες περιοχές ζουν μέσα στα λύματα, τα σκουπίδια και τη δυσοσμία. Βρισκόμαστε πραγματικά στην ώρα μηδέν.

Απαιτούμε μέτρα και ελέγχους στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να μπει ένα όριο από την κυβέρνηση. Οι υποδομές μας είναι προβληματικές και η φέρουσα ικανότητα του νησιού έχει ξεπεραστεί κατά πολύ. Στους Αμπελόκηπους ταλαιπωρούνται από τα σκουπίδια και τον βιολογικό.

Ο εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να υπεκφεύγει και να μην απαντά στα ερωτήματα που της θέτουμε, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει γραπτώς.

Οι συμπολίτες μας όμως, θέλουν απαντήσεις εδώ και τώρα και όχι αυτές να δίνονται με γραφειοκρατικές διαδικασίες σε έτερο χρόνο.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει ότι τα προβλήματα πρέπει να συζητούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτό είναι για τις εντυπώσεις και μόνο.

Επισημαίνω ότι θέλουμε να μας κοινοποιηθούν οι μετρήσεις από τους ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες για τα λύματα, ώστε να δούμε τι γίνεται και να λάμψει η αλήθεια…».

 


Current track

Title

Artist