Current track

Title

Artist

Σάκης Γεωργάνος
Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Πολιτικός δάκτυλος και συμφέροντα στην απόφαση της Αποκεντρωμένης για την Αλ. Ρώμα και την 21η Μαίου/ Ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει καταγγελία για πεζόδρομους που λειτουργούν χωρίς ΦΕΚ

03/07/2024


«Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης για το άνοιγμα ουσιαστικά των οδών Αλ. Ρώμα και 21ης Μαίου δεν την περιμέναμε, από τη στιγμή μάλιστα που η Δημοτική Αρχή έχει εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να πεζοδρομηθούν.

Πραγματικά αυτοί… οι λεβέντες της Αποκεντρωμένης δεν ξέρω από που ορμώμενοι έλαβαν αυτή την απόφαση και ποια είναι η λογική τους. Δηλαδή, δεν θέλουν να υπάρχει πεζόδρομος στη Ζάκυνθο;

Εμάς τους εμπόρους μας «πυροβολούν» με το φορολογικό νομοσχέδιο και τώρα ήρθε και αυτή η απόφαση. Θέλουν τον θάνατο του «εμποράκου». Γιατί δεν ασχολούνταν με αυτό το θέμα της Αλ. Ρώμα και της 21ης Μαίου σε δύο μήνες, αλλά το έκαναν τώρα;

Οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν ασχολήθηκαν με τη συγκοινωνιακή μελέτη και με τους πεζόδρομους. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδεχτεί τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου. Ρωτάω λοιπόν το εξής: Γιατί η Αποκεντρωμένη καθυστερεί να δώσει απάντηση σε αυτά τα ζητήματα και δεν χορηγεί έγκριση;

Για ποιον λόγο δεν δίνει έγκριση για τα δύο πάρκινγκ που θέλει να δημιουργήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή κοντά στο ΚΤΕΛ και είναι συνολικά 6 στρέμματα; Ο φάκελος έχει αποσταλεί εδώ και καιρό στην Αποκεντρωμένη, αλλά δεν απάντησε.

Όπως λέει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Τζίμης, εδώ υπάρχει πολιτικός δάκτυλος! Εδώ και 22 χρόνια υπάρχουν πεζόδρομοι χωρίς ΦΕΚ μπροστά από το Μουσείο και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, όμως κανείς δεν ασχολείται.

Η Αποκεντρωμένη δεν εξετάζει άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το νερό και η Μπόχαλη. Έβγαλε απόφαση μόνο για την Αλ. Ρώμα και την 21η Μαίου. Απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν συμφέροντα και γι αυτό η κανονιστική δεν τηρείται από το 2016.

Εμείς στην παρούσα φάση δεν θα κάνουμε προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 152 και το θέμα το αφήνουμε να το χειριστεί ο Δήμος. Εξάλλου, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πάρουμε στα χέρια μας τόσο τη συγκοινωνιακή μελέτη, όσο και την επικαιροποίηση για τους πεζόδρομους.

Συμπληρώνω πως στην Αλεξάνδρου Ρώμα κάποιοι πάνε νωρίς και παρκάρουν τα οχήματά τους, ενώ μπαίνουν στην οδό και πολλά μηχανάκια. Πρέπει η Τροχαία να εποπτεύσει.

Αν η Επιτροπή του Άρθρου 152 δεν κάνει δεκτή την προσφυγή του Δήμου, τότε ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει καταγγελία για να ανοίξουν οι πεζόδρομοι που λειτουργούν δίχως ΦΕΚ…».

 


Current track

Title

Artist