Current track

Title

Artist

Διονύσης Νικολόπουλος
Μέλος Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου

Αύριο, Παρασκευή (21/06), παίρνετε μαντολίνα, κιθάρες, πνευστά, βιολιά και ότι μουσικό όργανο ξέρετε να παίζετε, και παίρνουμε τους δρόμους με τραγούδια – Και την Κυριακή (23/06) στον Αγγερικό για το 3ο φεστιβάλ γεύσεων

20/06/2024


“Αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, είναι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην μουσική. Έτσι λοιπόν η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου και με πλήθος τραγουδιστάδων και μουσικών διοργανώνει ένα υπέροχο μουσικό σεργιάνι με πολλές εκπλήξεις. Μία ανεπανάληπτη συνεργασία χορωδιών, μουσικών σχημάτων, ορχηστρών, μικρών και μεγάλων παιδιών, μαέστρων, μουσικών από τις Φιλαρμονικές Ζακύνθου και Αλυκών, φέρνουν ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα.

Θα ξεκινήσουμε από τον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης πόλης Ζακύνθου ώρα 8 το βράδυ, θα διασχίσουμε την Αλ. Ρώμα, την 21η Μαϊου, την πλ. Αγίου Μάρκου, με τελικό προορισμό την Πλατεία Σολωμού. Παίρνετε μαντολίνα, κιθάρες, πνευστά, βιολιά και ότι μουσικό όργανο ξέρετε να παίζετε, και παίρνουμε τους δρόμους με τραγούδια! Να δείξουμε ότι η Ζάκυνθος είναι το νησί των ποιητάδων, τραγουδιστάδων, μουσικών και γενικά των τεχνών.

Να τονίσω ότι για πρώτη φορά και μπροστά στην προτομή του Παύλου Καρρέρ θα γίνει ένα δρώμενο. Θα τοποθετηθεί ένα πιάνο και ο Διονύσης Μπουκουβάλας ο οποίος θα αποδώσει κάποια έργα του Καρρέρ. Θα γίνει και στεφανωμα στην προτομή του, διότι πριν από λίγες ημέρες ήταν η επέτειος μνήμης του θανάτου του, όπου θα στεφανώσει ο Δήμαρχος, απ’ ότι γνωρίζω. Επίσης, λίγα λόγια για το ποιος ήταν ο Παύλος Καρρέρ θα ακουστούν από το μέλος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Γιάννη Μαρίνο. Παράλληλα, στο θεατράκι της πλατείας Σολωμού θα υπάρχουν πολλά… “αγγελούδια”, μικρά παιδιά από το “Εύηχον” που θα πουν κάποια τραγούδια.

Τέλος, όλοι αυτοί οι μουσικοί θα μεταφερθούμε στο άγαλμα του εθνικού μας ποιητή και αφού φτιάξουμε έναν κύκλο θα πούμε κάποια τραγούδια και θα κλείσουμε την βραδιά με τον Εθνικό μας Ύμνο!!!

Επίσης, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 23 Ιουνίου 2024 (08:00μμ) σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια αξέχαστη (και φέτος), βραδιά. Με διαφορετικά πιάτα από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Καλεσμένοι πάνω από 10 καταξιωμένοι σεφ όπου βρίσκονται στο νησί μας για την καλοκαιρινή σαιζόν που διανύουμε, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους με γεύσεις από παντού, και μετά… τρώμε, πίνουμε και χορεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως…

Να σημειωθεί ότι φέτος το εγχείρημα είναι μεγαλύτερο και δυσκολότερο από τις προηγούμενες δύο χρονιές… Στο θέμα συντονισμού και διαχείρισης όλων αυτών των φορέων και των επαγγελματιών που, αφιλοκερδώς, προσφέρουν εθελοντικά και ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους στους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς.

Προσκαλεσαμε και θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο κ. Τσουρουνάκης ο οποίος θα φέρει έναν σεφ από τις επιχειρήσεις του και τον ευχαριστούμε.

Καλό θα είναι να φέρετε και κάποια δικά σας εάν έχετε διαθέσιμα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και γκρίνιες. Να σκέφτεστε θετικά, και το τι τράβηξαν κάποιοι άνθρωποι να στήσουν με αγάπη όλο αυτό που θα απολαύσετε. Σύλλογος Κρητών, Σύλλογος Ποντίων, άνθρωποι επώνυμοι και ανώνυμοι μαγειρεύουν ότι μπορούν, έστω και 5 μερίδες κάτι παραδοσιακό του τόπου τους. Δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η συμμετοχή.

Φέτος μετέχει και η Λαϊκή Αγορά Ζακύνθου με μαγείρεμα στον χώρο του Φεστιβάλ. Τσίπουρο, Ρακί, Κρασί, νεράκι παγωμένο!! Γλυκά από διαφορετικά ζαχαροπλαστεία του νησιού μας. Φέτος για πρώτη φορά, έρχεται από την Αιτωλοακαρνανία ειδικά για το Φεστιβάλ, ένας υπέροχος μεζές… Ψωμί από τους φούρνους του χωριού, και Δόξα Τω Θεώ είναι αρκετοί στην περιοχή…

Μαζί μας φέτος και ο Δήμος Ζακύνθου που στηρίζει την όλη προσπάθεια για πρώτη φορά φέτος. Αυτά και άλλα πολλά… Σας περιμένουμε… Όχι μόνο να φάμε και να χορέψουμε αλλά και να συμμετέχετε. Ελάτε με τα καλούδια μαζί σας… Όρεξη υπάρχει… Θερμές ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν την προσπάθεια… Όλα τα υπόλοιπα από κοντά…

Άλλος χώρος, πολύ μεγαλύτερος, στην ίδια περιοχή, Πλεσσέικα Αγγερικού, αριστερά της Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Βολιμών, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στο παλιό Αρχοντικό Οικογένειας Αγγελόπουλου. Ίδιοι διοργανωτές, γιατί ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει… Ερασιτεχνικός Θεατρικός Όμιλος Αγίου Κηρύκου ” Ο Μαρτελάος”, Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κήρυκα και Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου…”.

 


Current track

Title

Artist